CHP'nin Üye Çogunluguna Ragmen Il Genel Meclisi Baskanligini AK Parti Kazandi

Bilecik Il Genel Meclisi Baskanligini, CHP’nin üye çogunluguna ragmen, MHP ve IYI Parti’nin de destegi ile AK Parti adayi kazandi. CHP Il Baskani Ali Özdemir, halkin teveccühünün Il Genel Meclisinde yerini bulmadigini, kendilerine muhalefet görevi verildigini ifade ederek, "Biz muhalefet görevimizi yapmaya devam edecegiz" dedi.

CHP'nin Üye Çogunluguna Ragmen Il Genel Meclisi Baskanligini AK Parti Kazandi
Bilecik’te 31 Mart günü yapilan Mahalli Idari Seçimleri sonrasi CHP 10, AK Parti 8. MHP ve IYI Parti 2’ser il genel meclis üyesi çikarmisti. Il Genel Meclis Baskanlik seçimlerinde ise AK Parti adayi, MHP ve IYI Parti’nin de destegini alarak Il Genel Meclis Baskani seçildi.

"Halkin teveccühü burada yerini bulmamis oldu"

CHP Il Baskani Ali Özdemir, meclis baskani seçimin iliskin, "5 yil boyunca hep birlikte, uyum içerisinde, Bilecik menfaatlerinde fevkalade bir çalisma yapacaginizdan hiçbir endise ve kaygi tasimiyoruz. Birinci öncelikle meclisin olusumuna baktigimizda herkesin yeterli nitelikte ve nicelikte oldugunu görüyorum ve hepinizi yürekten kutluyorum. Ancak sunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Halk bir oylama yapti 31 Mart’ta, oylamanin neticesinde meclis çogunlugunu bize vermis olmasina ragmen, Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermis olmasina ragmen Cumhuriyet Halk Partisi’nin burada temsil edilememesi de bizim için büyük bir üzücü olay oldu. Halkin teveccühü burada yerini bulmamis oldu. Bu yüzden de üzgünlügümü kirginligimi da belirtmek istiyorum. Keske herkes serbest olsaydi, herkes hür olsaydi ve halkin tecellisi bu mecliste de tecelli etmis olsaydi çok daha fevkalade, çok daha güzel bir çalisma içerisinde olurduk” ifadelerini kullandi.

"Bize muhalefet görevini verdiniz"

Il Baskani Özdemir, konusmasinin devaminda, “Yine de söylüyorum, bize muhalefet görevini verdiniz. Biz muhalefet görevimizi yapmaya devam edecegiz. Bilecik menfaatlerinde ne yapilmasi gerekiyorsa, Bilecik için en güzel neyse o konuda sizlerle hemfikir içerisinde, uyum içerisinde bu süreci götürecegiz. Hepinize basarilar diliyorum, tesekkür ediyorum, hepinizi kutluyorum. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA