Besni'de Süne Sürvey Çalismalari Basladi

Adiyaman’in Besni ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personelleri tarafindan süne mücadelesi kapsaminda köylerde Süne kiymetlendirme sürvey çalismalari devam ediyor.

Besni'de Süne Sürvey Çalismalari Basladi
Hububat tarlalarinda basaklarindaki özsuyu emerek, verimin büyük oranda düsmesine neden olan Süne zararlisi, Besni Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri tarafindan tarlalarda takibe alindi.

Besni Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ömer Sahin yaptigi açiklamada, hububat ekim alanlarindaki kislamis ergin yogunlugu ve yayginliginin belirlenmesi amaciyla ekim alanlarinda yürütülen Sürvey çalismalarinin teknik elemanlarca gerçeklestirilmekte oldugunu bildirdi.

Sahin, “Hububat ekili alanlarda Süne-Kimil zararlilari ile mücadele kapsaminda sürvey çalismalari baslamis olup, müdürlügümüzce olusturulan ekipler ve teknik personeller ile sahadaki çalismalar araliksiz devam etmektedir. Bütün sürveyler tamamlandiktan sonra ekonomik olarak ürüne zarar verecek yogunluk tespit edilen bugday tarlalarinda ilaçli mücadele yapilmalidir. Birim alanda tespit edilen zararlilarin zarar esigi göz önünde bulundurularak. Ilaçli mücadele için çiftçilerimize gerekli uyarilar yapilacaktir. Yeni sezonda tüm üreticilerimize bol bereketli kazançlar ve kolayliklar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA