Ata Tohumlarindan Fidanlar Toprak Ile Bulusacak

Edremit Belediyesi, tarimsal hizmetler dahilinde yerel tarimin tesvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarinin korunmasi amaciyla ata tohumlarindan elde edilen domates, biber ve patlican fidelerini ücretsiz olarak dagitti.

Ata Tohumlarindan Fidanlar Toprak Ile Bulusacak
Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas’in öncülügünde gerçeklestirilen etkinlikte, Edremit Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü bünyesinde ata tohumlarindan üretilen pembe domates, sivri kil biber ve uzun patlican fideleri, Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslarla bulusturuldu.

Toplam 4 bin 500 adet fide, çiftçi, bahçivan ve tarimi desteklemek isteyen vatandaslara ücretsiz olarak dagitildi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi dagitimda uzun kuyruklar olustu. Fidelerden alan vatandaslar, Baskan Ertas’a tesekkür ederek geleneksel ata tohumlarinin korunmasi yönünde önemli bir adim oldugunu ifade ettiler.

Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, “Büyük ugraslarla elde etmis oldugumuz ata tohumlarimizi tarim müdürlügümüzün çalismalariyla çogaltarak vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Vatandaslarimizin da yogun bir ilgisi var ata tohumuna. Bunlari alip balkonlarinda, saksilarinda, evlerinde, bahçelerinde çogaltarak ata tohumlarimizin üremesini, çogalmasini saglamak amacimiz. Vatandasimizi bilinçlendirip ata tohumlarina sahip çikma projesi adi altinda Tarim Müdürlügümüzün yapmis oldugu örnek bir çalisma. Vatandasin da ilgisi bu çalismamizin ne derece dogru bir çalisma oldugunu da bizlere gösteriyor” dedi.

Kaynak: İHA