Akil Ve Zeka Oyunlari Turnuvasinda Dereceye Giren Ögrenciler Ödüllendirildi

Malatya’da, Milli Egitim Bakanligi ve Tüm Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) is birliginde yürütülen Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Il Turnuvasi’nda dereceye giren ögrenciler ödüllendirildi.

Akil Ve Zeka Oyunlari Turnuvasinda Dereceye Giren Ögrenciler Ödüllendirildi
Çocuklar ve gençlerin yeteneklerini gelistirmelerini saglamak amaciyla Malatya’da, Milli Egitim Bakanligi ve Tüm Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) is birliginde yürütülen Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Il Turnuvasi’nda dereceye giren ögrenciler ödüllendirildi.

Mangala, küre, kulami, equilibrio, Q-Bitz, reversi branslarinda 46 ögrenci yarisirken, brans birincileri Türkiye Finallerinde Malatya’yi temsil edecek.

Turnuvaya dair degerlendirmelerde bulunan Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, “Çocuklarimizin düsünen, üreten ve karsilastiklari problem karsisinda çözümler bulabilen bireyler olarak yetismesi, bireysel ve grup oyunlari ile ögrencilerimizin yeteneklerinin gelistirilmesi, sosyal gelisimlerinin desteklenmesi, ögrencilere kendilerini ifade edebilme firsatinin sunulmasi, ögrenciler arasindaki iletisim ve dostluk duygularinin gelistirilmesi amaciyla akil ve zekâ oyunlari ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin saglanmasi amaçlanmaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA