AK Parti Izmir Il Baskani Saygili Açiklamasi 'Kum Saati Islemeye Basladi'

Cumhur Ittifaki grubu, yerel seçimlerin ardindan Izmir Büyüksehir Belediye Meclisinin ilk oturumu öncesinde, AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili ve MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin’in de katildigi bir toplanti gerçeklestirdi. Meclis üyeleriyle yaptigi toplantinin ardindan açiklama yapan Il Baskani Bilal Saygili, "Tüm belediye baskanlari için kum saati ters döndü ve islemeye basladi. Büyüksehir basta olmak üzere 30 ilçede, meclislerde aktif rol oynayacak, Izmir’in ve halkin yararini gözetecegiz. Dogru islerin önünü açacak, yanlisa ’dur’ demeye devam edecegiz" dedi.

AK Parti Izmir Il Baskani Saygili Açiklamasi 'Kum Saati Islemeye Basladi'
Cumhur Ittifaki, yerel seçimlerin ardindan Izmir Büyüksehir Belediye Meclisinin ilk oturumu öncesinde bir araya geldi. Meclis üyeleriyle yapilan toplantiya, AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili ve MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin de katildi.

Toplanti sonrasinda açiklama yapan Bilal Saygili, "Tüm belediye baskanlari için kum saati ters döndü ve islemeye basladi" dedi.

"Önerilerimiz de olacak, elestirilerimiz de" diyen Baskan Saygili, Izmir’in ve halkin çikarina olan islerin onayinda, oy birliginden kaçmayacaklarini vurguladi. Saygili, "Büyüksehir basta olmak üzere 30 ilçede, meclislerde aktif rol oynayacak, Izmir’in ve halkin yararini gözetecegiz. Dogru islerin önünü açacak, yanlisa ’dur’ demeye devam edecegiz. Meclisler, sehrin gelecegini sekillendiren adimlarin onaylandigi, önünün açildigi organlardir. Izmir halkinin seçimiyle olusan bu yapilarin isleyisinde bugüne kadar köstek degil, itici güç olmaya gayret ettik. Bundan sonra da öyle olacak. Halkimizin bize verdigi görevi sonuna kadar samimiyet ve dogrulukla yerine getirecegiz" diye aktardi.

AK Parti Il Baskani Bilal Saygili, "5 yil hiç de uzun bir zaman degil. Hepimiz biliyoruz ki göz açip kapatincaya kadar geçecek. Nasil, verdikleri sözleri tutmakla yükümlü bir yerel iktidar varsa; onu takip etmek, denetlemek ve uyarmakla yükümlü de bir muhalefet var. O da biziz. Bu tablonun matematigi budur" ifadelerine yer verdi.

"Izmir için verecegimiz destekler son bulmayacak"

Il Baskani Bilal Saygili, su ifadeleri kullandi:

"Izmir’i cezalandiriyorlar söylemleri, algi operasyonlari ömrünü tamamlamistir. Geçen dönemde de önemli yatirimlarin önünü açacak her türlü destegi verdik. Genel Baskan Yardimcimiz Hamza Dag’a ettikleri tesekkürü kamuoyu unutmadi. Biz de unutturmayacagiz. Buca Metrosunun yatirim programina aldirdigimizi; Çigli tramvayi, Özkanlar pazar yeri, Çigli Aritma Tesisinin 4. ünitesi gibi birçok önemli projede Izmir Büyüksehir Belediyesinin önünü açarak isini kolaylastirdik ve destegimizi Izmirliler de biliyor. Yine Izmir milletvekillerimizin her biri, geçmiste oldugu gibi Izmir’in sorunlarini ve yatirimlarini yakindan takip edip; sorunlarin çözümü, yatirimlarin gelmesi için Ankara’da, Izmirli hemsehrilerimizin; gözü, kulagi, sesi olmaya devam edecek. Yeni bir döneme giriyoruz. Elbette tutumumuz degismeyecek. Elbette Izmir için verecegimiz destekler son bulmayacak. Elbette, söz verilenleri takip edecek, yarim kalmis, ilerlemeyen, sonlandirilmayan yatirimlari izleyecegiz. Tüm bunlari Izmir halkinin bize verdigi yetkiyle yapacagiz. Bir yandan kendi terazimizi kurarak, eksiklerimizi görecek, bir yandan da Izmirlilerin bize verdigi yetkiyi 30 ilçede sonuna kadar kullanarak onlarin sesi olacagiz. AK Parti’nin 23 yillik hizmet yolculugunun iktidarinin temelinde; kendini milletin üstünde görmemek vardir, yenilenmek vardir, vazgeçmemek vardir. Her birimiz yeni dönemin emektarlari, fedakarlari olmak için haziriz."
Kaynak: İHA