Afyonkarahisar'in 45 Günlük Asayis Raporu Açiklandi

Afyonkarahisar’da açiklanan son 45 günlük asayis raporunda, 100’e yakin uyusturucu operasyonuyla 15 terör operasyonu yapildigi ve bu operasyonlarda toplamda 150’ye yakin kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Afyonkarahisar’da 1 Mart 14 Nisan tarihleri arasinda polis ve jandarma tarafindan yapilan operasyonlar ile bu tarihlerde yasanan asayis olaylarina iliskin açiklama yapildi. Kentte yaklasik 45 günde 2 bin 765 genel asayis olayi meydana geldigi ve bu olaylarin yüzde 88’inin aydinlatildigi kaydedildi. Dönem içerinde 4 kasten adam öldürme olayi yasandigi ve bu olaylara karisan 7 kisinin gözaltina alindigi kaydedildi. Ayni dönemde polis ve jandarma tarafindan yapilan denetimlerde ise aranmasi olan 721 sahsin yakalandigi ifade edildi.

Terör operasyonlarinda çok sayida kisi tutuklandi

Açiklamada terörle mücadele konusunda yapilan çalismalara dikkat çekilerek, “1 Mart -14 Nisan tarihleri arasinda 15 operasyon yapilmis, 16 sahis gözaltina alinmis, 2 sahis tutuklanmis, 2’si adli kontrol sarti tedbiri uygulanmistir. Ayrica 22 sahsa yönelik yabanci terör suçlusu olarak sinir disi islemi uygulanmistir. Operasyonlarda FETÖ/PDY silahli terör örgütü ile iltisakli 12 sahsa yönelik islem tesis edilmis, 2 örgüt üyesi tutuklanarak cezaevine teslim edilmisidir” ifadelerine yer verildi.



Uyusturucu ile mücadele

Bu dönem araligindan uyusturucu ile mücadelenin de artarak büyük bir kararlilikla sürdügü vurgulanarak su ifadelere yer verildi:

“Dönem içerisinde uyusturucu ile mücadelede 100 olaya müdahale edilmis, 127 süpheli sahsa adli islem yapilmis, sahislardan 32’si adli makamlarca tutuklanmis, 1 sahis adli kontrol sarti ile serbest birakilmistir. 49 gram eroin, 20 gram esrar,1 gr kokain, 264 gram metamfetamin ve 17 bin 575 adet sentetik ecza maddesi ele geçirilmistir. Bölgemizde yasa disi hashas ekimi konusunda da çalismalarimiz devam etmektedir. Bu çerçevede dönem içerisinde 1 milyon 254 bin 310 kök izinsiz ekilmis hashas bitkisi ele geçirilerek imha edilmistir.”
Kaynak: İHA