YSK 2 Il, 11 Ilçe, 7 Belde Için 8 Siyasi Partinin Yaptigi Itirazlari Degerlendirdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 8 siyasi partinin yaptigi, 2 il, 11 ilçe, 7 belde olmak üzere toplam 20 itirazi degerlendirerek karara bagladi.

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptigi itirazlari degerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da toplanan kurul, siyasi partilerin yapmis oldugu itirazlarda nihai kararlari verdi. Toplanti çerçevesinde kurul, 8 siyasi partinin 2 il 11 ilçe ve 37 belde olmak üzere toplamda 20 seçim bölgesi için yaptigi itirazlari sonuçlandirarak, verilen kararlari açikladi.

Buna göre Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti’nin; Istanbul’un Bahçelievler ve Sanliurfa Halfeti ilçelerinde seçimlerin iptali talebini reddetti.

CHP’nin; Osmaniye Toprakkale ilçesine bagli Türkmen Beldesi seçimlerinde, seçimlerin iptali ve yeniden seçimlere gidilmesi üzerine yaptigi itiraz talebi yine YSK tarafindan reddedildi.

MHP’nin; Bingöl’ün Yedisu ilçesi ile Kütahya Simav ilçesine bagli Güney, Afyonkarahisar Ihsaniye ilçesine bagli Döger ve Sinanpasa ilçesine bagli Akören beldelerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi için yaptigi itirazlar reddedildi.

Yeniden Refah Partisi’nin itirazlarini da degerlendiren Kurul, Sanliurfa Siverek, Samsun Bafra, Giresun Dogankent, Igdir Aralik ve Gaziantep Nurdagi ilçelerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi taleplerini reddetti.

Ayrica yine Yeniden Refah Partisi’nin Konya Çeltik ilçesi ve Gümüshane’nin Kelkit ilçesine bagli Deredolu beldesinde mazbatanin iptali ve seçimlerde ikinci olana mazbatanin verilmesi talebi de Yüksek Seçim Kurulu tarafindan reddedildi.

BBP’nin Erzurum’un Ispir ilçesi ve Aksaray’in Gülagaç ilçesine bagli Gülpinar Beldesi için seçimlerin iptali ve yeniden seçimlere gidilmesi talebi reddedildi.

DEM Parti’nin Sirnak ve Kars illerinde, seçimlerin iptal edilmesi ve yenilenmesi üzerine yaptigi itirazlar da reddedildi.

Öte yandan IYI Parti’nin Aksaray Güzelyurt ilçesinde ve Türkiye Isçi Partisi’nin Tokat Niksar ilçesinin Yazicik Beldesinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri reddedildi.
Kaynak: İHA