MSKÜ'de Turizm Haftasi Açilis Etkinligi Düzenlendi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) 15-22 Nisan Turizm Haftasi dolayisiyla bir dizi açilis programi gerçeklestirildi.

MSKÜ'de Turizm Haftasi Açilis Etkinligi Düzenlendi
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, eski çaglarda yasayan insanlarin kutsal alanlara, çesitli dini ve saglik merkezlerine seyahat etmelerinin modern turizm sektörünün dogusunda önemli bir temel oldugunu söyledi.



“Üniversitemiz sürdürülebilir turizmi tesvik etmektedir”

Rektör Kaçar, konusmasinda, “Üzerinde yasadigimiz Mugla’miz ve çevresi de antik çaglardan günümüze insanlarin inanç ve saglik turizmi kapsaminda hareket ettigi cografyadir. Mugla’miz genel manada büyüleyici dogal güzellikleri, iklimi, zengin tarihi ve kültürel mirasi, muhafaza ettigi yerel özellikleri, tabiat varliklari ve canli turizm endüstrisi ile ülkemizin en nadide birkaç sehrinden birisidir. Mugla, hem ülkemizin en uzun kiyi seridine sahip olmasiyla hem de cografyasini süsleyen antik ve Islami dönem eserleriyle dünyanin dört bir yanindan gelen misafirlerine, eglence, doga, kültür, gastronomi, inanç ve saglik gibi birçok çesitli deneyimlerin bir arada sunuldugu platformdur. Modern turizm elbette sadece yeni yerleri ziyaret etmek degil, ayni zamanda her destinasyonda karsilastigimiz canli kültür, gelenek ve deneyime taniklik ederek ufkumuzu ve anlayis kapasitemizi genisletmektir. Sehrimiz her yil milyonlarca yerli ve yabanci turist çekerek yerel ve ulusal ekonomimize hayat veren bir bacasiz sanayi merkezidir” dedi.

“Biz üniversite olarak arastirmalar yapmakla mükellefiz”

“Üniversitemiz egitim ve arastirma basta olmak üzere çesitli araçlarla sürdürülebilir turizmi tesvik etmektedir” diyen Rektör Kaçar, “Kampüsümüzde bulunan Turizm Fakültemizin yani sira, Datça, Fethiye, Ortaca’da, Marmaris’te ve Mentese merkezde bulunan yüksekokul ve bölümlerimiz sadece verdigi egitim sayesinde degil, yürüttügü akademik ve kültürel projelerle de ülke turizminin rafine edilmesine katkilar sunmaktadir. Biz üniversite olarak, turizm sektöründe yeni ortaya çikan trendleri, teknolojileri ve iyi uygulamalari tespit ederek, turizm endüstrisinin yenilmesine ve gelismesine katkida bulundurmak için arastirmalar yapmakla mükellefiz”

“Mugla, Türkiye’nin en önemli 3 turizm destinasyonlarindan birisi”

Mugla Vali Yardimcisi Murat Sari ise, “Mugla, Türkiye’nin en önemli 3 turizm destinasyonlarindan birisi. Geçen sene yaklasik 6 buçuk milyon yerli ve yabanci turisti misafir etmisiz. Valilik ve Kültür Bakanligi disinda klasik turizmin disinda kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve saglik turizmi gibi konularda da degisik çalismalarda bulunuyoruz. Hedefimiz bu çitayi daha fazla yukariya tasimak. Daha eko, daha sürdürülebilir, daha fazla gelir getiren turizm anlayisini benimseyerek bu çalismalari sizlerle birlikte sürdürmek amacimiz. Bunu tabi kamu olarak tek basimiza yapmayacagiz. Hem turizm profesörlerinin katkilari hem sektördeki arkadaslarimiz hem de üniversitemizin akademik katkilariyla bu çalismalari devam ettirecegiz. Turizm Haftasindaki çalismalarin önemli bir kilometre tasi olacak diye degerlendiriyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA