Çalinti Motosiklet Ile Baska Bir Motosiklet Çalan Hirsiz Yakalandi

Bursa’nin Karacabey ilçesinin Eskisaribey Mahallesi’nde bayramin ikinci günü yasanan motosiklet hirsizligi olayinda süpheli U.C. (30), Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan Inegöl’de çaldigi motosikletle birlikte kiskivrak yakalandi. Jandarma ekipleri çalinan motosikleti de sahibine teslim etti.

Çalinti Motosiklet Ile Baska Bir Motosiklet Çalan Hirsiz Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, 11 Nisan 2024 günü Eskisaribey Mahallesi’nde Seçim Gezegen’e ait ve piyasa degeri yaklasik 800 bin TL olan motosiklet çalinmisti. Faili meçhul hirsizlik olayinin aydinlatilmasi amaciyla Karacabey Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan yapilan arastirmalar neticesinde; hirsizin ve motosikletin Inegöl ilçesinde olabilecegi degerlendirildi.

Inegöl Ilçe Jandarma Komutanligi ile kurulan baglantilar sonucunda, süphelinin eskal bilgilerine uyan sahsin görüldügü haberinin alinmasi üzerine JASAT ekipleri Inegöl’e hareket ederek, Cuma Mahallesi’nde süpheli U.C.’yi (30) çaldigi motosikletle birlikte yakaladi.

Motosiklet hirsizligi konusunda suç dosyasi kabarik oldugu ögrenilen U.C.’nin bu olayla birlikte toplamda 7 adet suç kaydi bulundugu ortaya çikti. Özellikle internette verilen satilik ilanlarini takip eden sahis, çaldigi motosikletleri olay yerinde birakip baska motosiklet çaliyor. Ilk olarak Istanbul’dan bir motosiklet çalan U.C., daha sonra bu motosiklet ile gidip Kütahya’dan baska bir motosiklet hirsizligi gerçeklestiriyor. Sahis, ardindan Kütahya’dan çaldigi motosikletle ayni hirsizligi Osmangazi’de de yapiyor. Sahis, son olarak bu hirsizlik yöntemini Karacabey’de gerçeklestiriyor ancak bu kez yakalaniyor.

Ilginç motosiklet hirsizligi yöntemleriyle dikkat çeken U.C., sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA