Bakan Güler Baskanliginda Video Telekonferans Toplantisi Gerçeklestirildi

Millî Savunma Bakani Yasar Güler yurt içindeki ve sinir ötesindeki birlik komutanlarinin katilimiyla video telekonferans toplantisi gerçeklestirildi.

Millî Savunma Bakani Yasar Güler baskanliginda Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ziya Cemal Kadioglu, Bakan Yardimcilari Suay Alpay, Alpaslan Kavaklioglu, Bilal Durdali ve Celal Sami Tüfekci ile yurt içindeki ve sinir ötesindeki birlik komutanlarinin katilimiyla video telekonferans toplantisi gerçeklestirildi.



“Ülkemiz vazgeçilmez ve etkin bir aktördür”

Devam eden faaliyetlere iliskin olarak bilgi alan ve talimatlar veren Bakan Yasar Güler, toplantida sunlari söyledi:

“Konumu itibariyla önemli ve kritik bir cografyada yer alan Türkiye; köklü ve stratejik yaklasiminin bir yansimasi olarak uluslararasi güvenlik, baris ve istikrara önemli katkilar saglamaktadir. Türkiye’nin, içinde bulundugu cografyanin hassasiyetlerini dikkate alan stratejik yaklasimi, her platformda önemli bir farklilik olarak kendini göstermektedir.

Ülkemiz, bölgemizde meydana gelen krizlerin önlenmesi ve yatistirilmasinda gerek ilgili ülkeler gerekse uluslararasi platformlarda vazgeçilmez ve etkin bir aktördür. Bu kapsamda; çevremizdeki kritik gelismeler karsisinda sergiledigimiz profesyonel, teknik ve kontrollü durus, sorunlarin kalici çözümüne iliskin rasyonel ve kabul edilebilir adimlar atmamizi saglamaktadir.”

“Küresel güvenlik, baris ve huzurun tesisine yönelik çabalarimiza artan bir gayretle devam edecegiz”

Uluslararasi düzlemde Türkiye’nin üstlendigi inisiyatifler ve icra edilen faaliyetlerle ikili ve çok tarafli temaslarda bulunuldugunu hatirlatan Bakan Güler, “Türk Silahli Kuvvetleri olarak bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da devletimizin ilgili kurumlari ile koordineli ve esgüdümlü olarak ayni zamanda komsularimiz ve müttefiklerimizle iyi niyet iliskileri çerçevesinde, basta yakin cografyamiz olmak üzere küresel güvenlik, baris ve huzurun tesisine yönelik çabalarimiza artan bir gayretle devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA