Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Saniklarinin Yargilanmasina Devam Edildi

Suç örgütü lideri oldugu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü süphelisi 28’i tutuklu 61 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Ankara 32. Agir Ceza Mahkemesince Sincan Ceza Infaz Kurumlari Kampüsü’ndeki salonda görülen durusmaya tutuklu ve tutuksuz saniklar ile taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani verilen ögle arasi sonrasi yargilamanin devam edecegini söyleme üzerine tutuklu saniklara söz verdi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen tutuklu sanik Furkan Anil Bahar, “Bu ülkeye 8-9 yildir hizmet etmekten baska hiçbir sey yapmadim. Tutuklaninca çalistigim kurum benim sözlesmemi iptal etti. Sadece ’Albüm’ ve ’Tren’ adli barlarda çalistim. Tren adli mekanda Ayhan isimli garson vardi. Bu ismi sadece burada duydum. Tutukluluk sürem göz önünde bulundurularak beraatimi talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Telsizlere ‘arkadas’ diyorduk”

Hakkindaki suçlamalarin iddia olarak kaldigini söyleyen tutuklu sanik Gökhan Gülümser, “Somut bir durum yoktur. Ben araç tamiri üzerine çalisiyorum. Geçmiste Albüm ve Tren adli mekanlarda valelik yaptim. Çalistigim süreçte telsizlere ‘arkadas’ diyorduk. Polis uygulamaya geldigi zamanlar sakliyorduk. Çünkü memurlar görünce telsizlerimizi kiriyorlardi” diye konustu.

Çukurambar’da bulunan bir mekanda 2019 yilinda 2.5 ay vale olarak çalistigini söyleyen tutuklu sanik Hasan Aslantas, “Kesinlikle suçlamalari kabul etmiyorum. Vale olarak çalistigim dönemde bizden sorumlu olan kisiyi Fethi Kara olarak taniyordum. Bizde telsize ‘arkadas’ diyorduk. Arkadas dememizin nedeni emniyetten gelip telsizi gördüklerinde yanlis anlayabiliyorlardi” dedi.

Tutuklu sanik beyanlarinin ardindan durusma Persembe günü devam etmek üzere ertelendi.
Kaynak: İHA