Teknikerligin Gelecegi Fikir Sofrasi'nda Konusuldu

SUBÜ tarafindan düzenlenen Fikir Sofrasi, ‘Teknikerlik Mesleginin Gelecegi ve Dijital Dönüsüm’ temasi ile gerçeklestirildi. Etkinlikte +1 Egitim Modeli kapsaminda is yeri uygulamasi, kariyer yönetimi, yapay zeka, meslek yüksekokullari ve sektör iliskisi, istihdam için istenen niteliklere iliskin bilgilendirmelerin yapilmasi gibi konular konusuldu.

Teknikerligin Gelecegi Fikir Sofrasi'nda Konusuldu
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliginde ‘Teknikerlik Mesleginin Gelecegi ve Dijital Dönüsüm’ temali Fikir Sofrasi etkinligi gerçeklestirildi.

Senato Toplanti Salonu’nda düzenlenen etkinlige; SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay, SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zafer Tatli, SUBÜ Uygulamali Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sinan Esen, SUBÜ Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Kiliç, SUBÜ Mesleki ve Teknik Egitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sezgin Kaçar, SUBÜ Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Seda Gökdemir Ekici ve SUBÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Merkezi Müdür Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Cem Özkurt ve birçok firma yetkilisi katildi.

SUBÜ Kariyer Merkezi koordinasyonunda düzenlenen etkinligin açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay, Fikir Sofrasi’nin SUBÜ’den dogan bir istisare mekanizmasi oldugunu ve üniversite - is dünyasi is birligi için bir rol model ortaya koydugunu vurguladi. Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Seda Gökdemir Ekici merkezin çalisma alanlarina iliskin bilgilendirmelerde bulunurken, Yapay Zeka ve Veri Bilimi Merkezi Müdür Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Cem Özkurt ise yapay zekâ teknolojileri hakkinda bir sunum yapti. Iki oturumda gerçeklesen ve sektör temsilcilerinin görüs ve önerilerinin alindigi Fikir Sofrasi etkinliginde; SUBÜ’nün +1 Egitim Modeli’nin teknikerlik meslegi için önemli katkilari olduguna, ögrencilerin bu model sayesinde meslege dair becerilerini gelistirebildiklerine vurgu yapildi. Ögrencilerin +1 Egitim Modeli kapsaminda is yeri uygulamasini yapacaklari firmalarla daha sik temas kurulmasi gerektigine dikkat çekildi. Meslek yüksekokullarina sektör temsilcilerin de katilimlariyla gerçeklesecek ziyaretler yapilmasina ve bu ziyaretlerde sektörün istihdam etmeyi düsündügü ara elemanlarda aradiklari niteliklerin neler olduguna dair bilgilendirmelerin yapilmasina karar verildi.

Kaynak: İHA