Samsun'da Bayram Tatilinde Müzelere Yogun Ilgi

Samsun Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda bulunan müzeleri 2024 yilinin ilk 3 ayinda 42 bin kisi ziyaret ederken, müzeler 9 günlük bayram tatilinde ise 23 bin ziyaretçiyi agirladi.

Samsun'da Bayram Tatilinde Müzelere Yogun Ilgi
Samsun’da müzelerin ziyaretçi sayilari her geçen yil artiyor. Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda bulunan Bandirma Gemi Müzesi, Amazon Köyü, Panorama Samsun, Havza Atatürk Evi ve Bafra Tütün Müzesi’ni 2024 yilinin ilk 3 ayinda 42 bin kisi ziyaret etti. Müzeler 9 günlük bayram tatilinde ise 23 bin ziyaretçiyi agirladi.

Bandirma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açik Hava Müzesi

Bandirma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açik Hava Müzesi yilinin ilk 3 ayinda 21 bin 104 kisi, 9 günlük bayram tatilinde ise 16 bin kisi tarafindan ziyaret edildi. Atatürk’ün 18 silah arkadasiyla 19 Mayis 1919’da Istanbul’dan Samsun’a geldigi Bandirma Vapuru’nun birebir replikasi olan müzede, Atatürk’ün beylik tabancasi, Atatürk’ün yazdigi 14 kitap, Lozan Baris Antlasmasi’nin 1923 yili Osmanlica orijinal baskisi yer alirken kamera bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin bir toplanti ani canlandiriliyor.

Bafra Tütün Müzesi

2024 yilinin ilk 3 ayinda 4 bin 520, bayram tatilinde bin kisinin ziyaret ettigi Bafra Tütün Müzesi ise Türkiye’nin ilk tütün müzesi olma özelligi tasiyor. Müze de bulunan çesitli tütünler, balmumu heykeller, isleme makineleri ve tütün bahçesi ile dikkat çekiyor.

Amazon Köyü

2024 yilinin ilk 3 ayinda 9 bin 636 kisi, bayram tatilinde 3 bin kisi tarafindan ziyaret edilen Amazon Köyü, Amazon kadinlarin günlük yasamlarindan kesitleri yansitiyor. 28 Amazon kadin heykeli ile kullandiklari esyalarin yer aldigi müze ilgi görüyor.

Panorama Samsun

Türkiye’nin en büyük yagli boya tablosu ve 44 projeksiyondan yararlanilarak yapilan dijital gösteri merkezine sahip Panorama Samsun, bu yilin ilk 3 ayinda 3 bin 280, 9 günlük bayram tatilinde ise bin kisiyi agirladi.

Havza Atatürk Evi

Kurtulus için Ilkadim’in atildigi o yillari yasamak isteyenlerin siklikla ziyaret ettigi Havza’daki Atatürk Evi’ni yilin ilk 3 ayinda 3 bin 443 kisi, bayram tatilinde ise 2 bin kisi ziyaret etti.
Kaynak: İHA