Rektör Karamustafa Açiklamasi 'Türkiye, Turizm Açisindan Örnek Ülkeler Arasinda'

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, 15-22 Nisan Turizm Haftasi nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Rektör Karamustafa Açiklamasi 'Türkiye, Turizm Açisindan Örnek Ülkeler Arasinda'
Rektör Karamustafa mesajinda Türkiye’nin gerek gelen turist sayisi, gerekse elde edilen turizm gelirleri açisindan dünyada örnek ve önde gelen önemli ülkeler arasinda yer aldigini kaydetti.

Rektör Karamustafa mesajinda su ifadelere yer verdi:

"Toplumda turizm bilincini gelistirmek, iç turizmi canlandirmak, halkin turizm hareketlerine katilimini saglamak, turizm ve kültür degerlerini tanitmak ve turizmi gelistirmek amaciyla, her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi’nin bu yil 48’incisini kutlamaktayiz. Türkiye turizm faaliyetleri açisindan gerek gelen turist sayisi gerekse elde edilen turizm gelirleri açisindan dünyada örnek ve önde gelen önemli turizm destinasyonu ülkeler arasinda yer almaktadir. Turizm sektörümüzün dünya turizm pastasindan aldigi payi niceliksel ve niteliksel olarak daha da artirabilmek amaciyla son dönemlerde yapilan gerekli alt ve üstyapi çalismalari ile insan kaynaklari yatirimlari ve pazarlama çalismalari neticesinde önemli noktalara gelinmistir. Sahip oldugu bir çok turizm çekicilik unsurlari kapsaminda Kayseri sehrimiz de ciddi potansiyel olusturmaktadir. Basta Erciyes Kis Turizmi‘ne yapilan yatirimlar ve destinasyon yönetimine iliskin uygulamalar olmak üzere Soganli Vadisi’nde yürütülen turizm altyapi çalismalari, saglik, kültür, tabiat, spor, gastronomi dahil tarim (zirai) turizm türleri açisindan ciddi degerleri ve ürün potansiyeline sahip olan Kayseri turizmimizin daha da ileriye tasinmasi için bizler de bu konuda akademik çalismalarda bulunan kesim olarak sadece nitelikli insan kaynaklarinin degil sürdürülebilir rekabet üstünlügü yüksek ticari nitelikteki turistik ürünlerin gelistirilmesinde küresel gelismeleri takip ederek deger olusturacak çalismalari yürütebilmekteyiz. Türk turizm sektörünün sürdürebilir rekabet üstünlügünün daha da ileriye tasinabilmesi için bütünlesik turizm pazarlama stratejilerinin ön planda tutulmasi büyük önem arz etmektedir. Diger taraftan da tüm kaynaklarin etkin ve verimli kullanimi ilkesi çerçevesinde turizmin akademik boyutunun sadece nitelikli insan kaynagi yetistirme boyutu ile degil “ar-ge” ve “ür-ge” faaliyetleri kapsaminda da degerlendirilerek “kamu-üniversite-sektör” isbirliklerine yönelik çalismalar da büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düsünceler ile ülkemiz turizm sektörünün 48. Turizm Haftasi’ni kutlar, saglikli, huzurlu, bol kazançli ve bereketli bir turizm sezonu dilerim."
Kaynak: İHA