Filistin Yanlisi Grup, Chicago O'hare Uluslararasi Havalimani'na Giden Yolu Kesti

ABD’de Filistin yanlisi grup, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini durdurmasi çagrisiyla Chicago O’Hare Uluslararasi Havalimani’na giden yolu kesti.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 192 gündür devam ederken, Filistin yanlisi gruplar ABD’de birçok noktada yollari kapatarak, Gazze Seridi’nde ateskes çagrisinda bulundu. Illinois eyaletinde yer alan Chicago O’Hare Uluslararasi Havalimani’na giden yolu kapatan bir grup, kilometrelerce trafige ve bazi uçuslarin gecikmesine neden oldu. Polis çok sayida göstericiyi gözaltina alirken, yolcular uçaklarini kaçirmamak için araçlarindan inip valizleriyle havalimanina yürüdü.

Golden Gate Köprüsü’nde trafik iki yönlü durdu

Filistin yanlisi baska bir grup ise, California eyaletindeki Golden Gate Köprüsü’nün her iki yönünü trafige kapatti. Göstericiler, “Dünyayi Gazze için durdur” ve “Gazze’deki ablukaya simdi son verin” yazili pankartlar açtilar.

Kendilerini beton dolu varillere zincirlediler

California eyaletinde yer alan Oakland’daki Interstate 880 yolu da Filistin yanlisi bir grup tarafindan kesildi. Grup, betonla dolu varilleri otoyolun ortasina getirerek, kendilerini varillere zincirledi. Polis, protestoculari tutuklamadan önce varilleri kesmek zorunda kaldi.

Filistinli yanlisi gruplar, söz konusu protestolarin "Filistin’i özgürlestirmek için küresel bir ekonomik ablukanin" parçasi oldugunu söylediler.
Kaynak: İHA