Izmir'de Is Insaninin Öldürülmesi Olayinda Karisi Da Tutuklandi

Izmir’de, 49 yasindaki is insani Mehmet Akgül’ün kamyonetinde basindan vurulmus olarak bulunmasi olayiyla ilgili olarak 2 süphelinin tutuklandigi sorusturmada, adli kontrolle serbest birakilan Akgül’ün karisi da, Izmir Cumhuriyet Bassavciliginin itirazi üzerine tekrardan gözaltina alinarak çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Izmir'de Is Insaninin Öldürülmesi Olayinda Karisi Da Tutuklandi
Olay, Bayrakli ilçesi Postaci Mahallesi 7610 Sokak’ta geçtigimiz çarsamba günü meydana geldi. Bayram namazi için saat 07.00 siralarinda camiye giden bir vatandas, ayakkabi toptancisi evli ve 1 çocuk babasi Mehmet Akgül’ü kamyonetinin direksiyonu basinda hareketsiz sekilde durdugunu fark etti. Vatandasin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla özel bir hastaneye kaldirilan Akgül, yapilan tüm müdahalelere ragmen ayni gün hayatini kaybetti. Olayla ilgili sorusturmanin baslatildigi ögrenildi.

Ekipler, bölgedeki 30’dan fazla güvenlik kamerasi görüntüsünü inceledi. Mehmet Akgül’ün saat 05.00 siralarinda araciyla mahalleye geldigi, daha sonra ise ardindan mahalleye giren otomobilde R.K. (35) ve G.U. (45) adli 2 süpheli tespit edildi. Akgül’ün süpheli hareketlerde bulunan esi A.A., R.K. ve G.U. gözaltina alindi.

500 bin TL karsiliginda tetikçi tuttugunu öne sürmüstü

Akgül’ün karisi A.A., R.K. ile aralarinda gönül iliskisinin bulundugunu, cinayeti R.K.’nin 500 bin TL karsiliginda tetikçi olarak tuttugu G.U.’ya islettigini ileri sürmüstü. Diger süpheliler ise suçlamayi reddetti. G.U. alkollü olmasi sebebiyle olay gününü hatirlamadigini söylerken, polis, G.U.’nun olayda kullandigi belirlenen tabancaya da el koydu.

Süpheliler emniyetteki islemlerinin ardindan dün, adliyeye sevk edildi. Süphelilerden R.K. ve G.U. tutuklandi, es A.A ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Karisi da tutuklandi

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi, A.A.’nin adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina itiraz etti. Gözaltina alinan A.A. sevk edildigi sulh ceza hakimligince tutuklandi.
Kaynak: İHA