Çanakkale Belediyesinde Yeni Dönem Ilk Meclis Toplantisi Yapildi

Çanakkale’de 31 Mart Mahalli Idareler Genel seçimlerinde CHP’den Çanakkale Belediye Baskani olan Av. Muharrem Erkek baskanliginda yeni dönem ilk belediye meclis toplantisi gerçeklestirildi.

Çanakkale Belediyesinde Yeni Dönem Ilk Meclis Toplantisi Yapildi


Çanakkale Belediye Meclisi ilk toplantisi, Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek baskanliginda gerçeklestirildi.

Meclis toplantisi öncesinde Belediye Baskani Muharrem Erkek ve Belediye Meclis üyeleri, Cumhuriyet Meydanindaki Atatürk Aniti’na çelenk sundu. Saygi Durusunda bulunuldu. Istiklal Marsi okundu. Ardindan Meclis toplantisi için Çanakkale Belediye Meclis Salonuna geçildi. Yoklama ile baslayan meclis toplantisi Saygi Durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti. Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek, yeni dönem ilk meclis toplantisinin açilis konusmasini gerçeklestirdi.

Çanakkale halki adina 5 yil boyunca görev yapacaklarini dile getiren Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek, "Bu çok onurlu bir görev. Sorumlulugumuzun da bilincinde olarak 5 yil boyunca, ömrümüz yettigi sürece Çanakkale’ye çok güzel hizmetler sunacagimiza, çok güzel projelere imza atacagimiza yürekten inaniyorum. Benim siyasi yasamim da belediye meclisleriyle basladi.

Gerçekten belediye meclis üyesi olduktan sonra yasadigim kenti çok daha iyi tanima firsatim oldu. Kentin kimligini, kültürünü, tarihini, sehrin sivil inisiyatifini tanidim. O yüzden meclis üyeligi çok önemli, onurlu bir görev. 5 yillik süre içerisinde Çanakkale halki adina görev yaptigimiz için tabii ki hepimiz her zaman halkin yaninda taraf olacagiz. Temel ilkemiz kamu yarari olacak. Görevimizi yaparken hukukun üstünlügüne mutlaka temel alacagiz. Çok çalisacagiz Çanakkale halkina layik olacagiz” dedi.



Baskan Erkek, Çanakkale’nin dünyanin en güzel sehirlerinden birisi oldugunu ifade ederek, sözlerine söyle devam etti:

"Cografi degerleriyle, kültürel degerleriyle, tarihi degerleriyle çok özel bir kent Çanakkale. O yüzden bu kenti gözümüzün bebegi gibi koruyacagiz. Saglikli ve planli büyümesi için her türlü özeni gösterecegiz. Çanakkale ayni zamanda barisin kenti, özgürlüklerin kenti. Her zaman Çanakkale’de etnik kökeni, inanci, siyasi görüsü, kimligi, cinsiyeti ne olursa olsun hep birlikte baris içerisinde kardesçe yasadik. Öyle de devam edecegiz. Bes 5 yilin son derece basarili geçmesini diliyorum. Çanakkale’mize hayirli olmasini diliyorum. Hep birlikte çok keyifle bir 5 yil geçirmeyi diliyorum."

Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek’in konusmanin ardindan CHP, AK Parti ve IYI Parti Grup Baskanvekilleri partileri adina yeni meclis dönemiyle ilgili birer konusma yapti. Meclisin birinci ve ikinci baskanvekillikleri, divan katipligi ve encümen üyeliklerinin belirlenmesi için oylama yapildi.
Kaynak: İHA