Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'in Kabrini Ziyaret Etti

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan, Ramazan Bayrami dolayisiyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in kabrini ziyaret etti. Kabir ziyaretinin ardindan bir konusma gerçeklestiren Fatih Erbakan, parti mensuplari ve vatandaslarla da bayramlasti.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'in Kabrini Ziyaret Etti
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan, Ramazan Bayrami vesilesiyle babasi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in kabrini ziyaret etti. Fatih Erbakan’in yani sira ziyarete, Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Suat Kiliç ve Istanbul Il Baskani Mustafa Dogan, parti üyeleri ve vatandaslar da yer aldi. Merkezefendi Camii’nde kilinan ikindi namazinin ardindan parti mensuplari ile birlikte Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in kabrini ziyaret eden Erbakan, Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan bir konusma gerçeklestirdi. Erbakan daha sonra kabristanda kurulan alanda parti mensubu ve vatandaslarla bayramlasti.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan konusmasinda, “Basta Gazze olmak üzere tüm ezilenlerin, tüm mazlumlarin kurtulusuna Cenabi Allah bu bayrami insallah vesile eylesin. Burada bulunan cemaatimizin ahirete intikal etmis bütün geçmislerine, akrabalarina Cenab-i Allah rahmetiyle muamele eylesin. Kabri basinda hep birlikte hayirla yad ettigimiz rahmetle andigimiz merhum liderimiz Erbakan hocamiza, Hatice Nermin annemize Nizamettin Erbakan amcamiza, Sabiha Erbakan yengemize Cenab-i Allah gani gani rahmet eylesin. Cenab-i Allah bizleri onlarla insallah cennetinde bulustursun duasini yapiyorum. Merhum Erbakan Hocamizi burada hem Kuran-i Kerim tilavetiyle hem dualarla hem de yaptigimiz konusmalarla elbette ki aniyoruz. Hepimizin çok iyi bildigi gibi her yönüyle örnek bir insandi. Siyasetçi kimligiyle, akademisyen kimligiyle, girisimci is adami kimligiyle, ögretmen kimligiyle, devlet adami kimligiyle bir Müslüman olarak huyuyla, ahlakiyla, her yönüyle örnek alinacak bir insandi. Kendisini saatlerce anlatsak, günlerce anlatsak, zaman yetistiremeyiz” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’i anarken 3 temel derse dikkat çeken Erbakan, "Birinci ders Islamsiz saadet olmaz dersiydi. Bir insan dünyada da ahirette de kurtulusa ermek istiyorsa, saadet ve selamete ulasmak istiyorsa mutlaka Cenabi Allah’in ipine sarilmak zorundadir. Islam’dan baska saadet ve selamet yolu yoktur. Islam sadece ahiret saadeti için degil, dünya saadeti için de gönderilmistir. Bu nedenle bir insan dünyada da ahirette de kurtulusa ermek için Islam’a sarilacak. Bu dersi bütün muhatap oldugu insanlara, kitlelere bütün hayati boyunca ve mücadelesi boyunca rahmetli Erbakan Hocamiz verdi. Vermis oldugu ikinci ders cihadsiz Islam olmaz dersi. Islam dininin cihad dini oldugunu, dünya imtihanindan geçer not alabilmek için mutlaka cihad dersinden geçer not almamiz gerektigini bizlere ögretti. Islam alemine ögretti ve hatirlatti. Üçüncü dersi de bu cihad farzini eda ederken mücadele edecegimiz unsurlar dünya Siyonizm’idir. Çünkü cihad farzinin temel amaciyla temel hedefiyle, temel tanimiyla, dünya Siyonizm’inin inanci taban tabana zittir. Cihad farzi, bütün insanlik selamete erecek, herkese refah, herkese adalet, herkese kul haklari saglanacak, herkese huzur ve baris saglanacak ve bunun için mücadele edilecek demektir. Dünya Siyonizm’inin inanci ise, sadece bizim için huzur ve baris olacak. Sadece bizim için refah olacak. Sadece bizim için insan hakki olacak inancina sahip olduklarindan dolayi, bizim disimizdaki insanlar bize köle olacaklar, biz onlara efendi olacagiz inancina sahip olduklarindan herkese refah, herkese huzur ve baris, herkese adalet herkese kul hakki temin etmek üzere mücadele etmek olan cihad farzini eda ederken iste bu zümreyle yani dünya Siyonizm’iyle mücadele edecegiz. Onun için bu cihad farzini hakkiyla eda edebilmek isteyen bir Müslüman dünya Siyonizm’ini de hakkiyla tanimak mecburiyetindedir. Bu dersi de bizlere hayati boyunca verdi, ögretti. Allah ondan razi olsun. Tabii burada kendisini ve Erbakan ailesinden ahirete intikal etmis bütün geçmislerimizi anarken ayni zamanda 55 seneden bu yana Milli Görüs davamiza hizmet edip Erbakan Hocamiza yol arkadasligi yapip ahirete intikal eden bütün geçmis dava büyüklerimizi de burada hayirla yad ediyoruz, rahmetle aniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA