Sehit Mezarlarinda 'Türk Bayragi Yok' Iddiasi Yalan Çikti

Kirsehir’de, Ahmet Tozluklu Sehitligi disinda yer alan sehit mezarlarinda Türk bayraklarinin olmadigi iddiasi yalan çikti.

Sehit Mezarlarinda 'Türk Bayragi Yok' Iddiasi Yalan Çikti
Sehit Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mutlu Kiliçaslan, bayramlar ve özel günler öncesinde Valilik bünyesinde Özel Idare tarafindan Türk bayraklarinin yenilenerek kontrol edildigini ve tahrip olmus bayraklarin da degistigini söyledi.

Kiliçaslan açiklamasinda, "Sosyal medyada sehit mezarlarinin üzerinde asili olan bayraklarin olmadigi propagandasi tamamen yanlistir. Sehit Aileleri Dernegi, sehit yakinlariyla daima irtibat halinde, sehit mezarlarini sürekli takip ediyoruz" dedi.

Sehitlik disinda yer alan mezarlarda da eksikligin olmadigini aktaran Kiliçaslan, "Il merkezi, ilçe merkezleri ve köylerde bulunan sehitlerin mezarlarinda da eksiklik söz konusu degildir. Bayrak yenilemeleri de düzenli olarak yapilmakta. Propaganda ile ne yapilmak isteniyorsa bilinmeli ki; bu durum sehit ailelerini üzüyor. Sehitler üzerinden bu tür provokasyonlarin yapilmasinin da karsisindayiz" diye konustu.

Ramazan Bayrami’yla birlikte Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan mezarlikta sehit piyade er Lokman Aksüngü ve sehit polis memuru Osman Demirci’nin mezarlarinda Türk bayragi olmadigi söylemleriyle sosyal medya üzerinden provokasyon yapilmisti.
Kaynak: İHA