Rusya Ukrayna'da Enerji Tesislerini Vurdu

Ukrayna genelinde enerji tesislerine saldiri düzenleyen Rusya, baskent Kiev’de büyük bir elektrik santralini vurdu.

Rusya Ukrayna'da Enerji Tesislerini Vurdu
Ukrayna genelinde bugün çok sayida enerji tesisine saldiri düzenleyen Rus güçleri, baskent Kiev’de büyük bir elektrik santralini füze ve insansiz hava araci ile vurdu. Kiev yakinlarindaki Trypilska termik santralinden bir yetkili yaptigi açiklamada, Rusya’nin gerçeklestirdigi genis çapli saldirilar nedeniyle santralin de tamamen tahrip oldugunu söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldirida toplam 82 füze ve IHA kullanildigini ve hava savunma sistemlerinin gelen 18 füze ile 39 IHA’yi düsürdügünü bildirdi.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy yaptigi açiklamada, saldiriyi “terör” olarak belirtirken, “Hava savunma sistemlerine ihtiyacimiz var, göz kapamaya ve uzun tartismalara degil” ifadelerini kullandi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Ukrayna’daki yakit ve enerji tesislerinin vuruldugu belirtilirken, saldirilarin Ukrayna’nin Rusya’daki petrol, gaz ve enerji tesislerine yönelik düzenledigi IHA saldirilarina bir yanit oldugu aktarildi.

Elektrik sebekesi operatörü Ukrenergo tarafindan yapilan açiklamada da, Odesa, Harkov, Zaporijya, Lviv ve Kiev bölgelerine düzenlenen saldirilarda trafo merkezlerinin ve elektrik üretim tesislerinin zarar gördügü aktarildi.
Kaynak: İHA