Bakan Tunç, Hamas Siyasi Büro Baskani Haniyyeh'e Bassagligi Diledi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Gazze’deki Israil bombardimaninda 3 oglu ve 4 torunu hayatini kaybeden Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniyyeh’e bassagligi diledi.

Bakan Yilmaz Tunç, sosyal medya hesabi X üzerinden yaptigi paylasimda, "Isgalci Israil’in hain saldirilarinda 3 çocugu ve torunlari sehit olan Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniyyeh’e bassagligi ve sabir diliyorum. 7 Ekim’den bu yana uluslararasi hukuku yok sayarak Gazze’de soykirim yapan Israil, yaptigi katliamlarin hesabini elbet bir gün verecektir. Uluslararasi Adalet Divani’nin aldigi ihtiyati tedbir kararini uygulamayan, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nin ateskes kararini yok sayan, soykirim suçunu tüm unsurlari ile islemekte israr eden Israil’in gerçeklestirdigi katliamlar karsisinda uluslararasi sistemin harekete geçmesini engelleyenler, dillerinden insan haklarini düsürmeyen; ancak çocuk katili Israil’e destek vermekten hiç geri durmayan devletler ve yöneticileri, Gazze’deki vahsetin ve islenen insanlik suçunun ortaklari olarak tarihin kara sayfasinda yerlerini alacaklardir" ifadelerini kullandi.

Israil’in terör örgütü gibi davrandigini belirten Bakan Tunç, saldirilarda hayatini kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar dileklerini iletti.
Kaynak: İHA