Aktvisitlerden Ingiltere Savunma Bakanligina Boyali Saldiri

Youth Demand adli aktivist grubun üyeleri, Israil’e silah ambargosu uygulanmasi talebi ile Ingiltere Savunma Bakanligi binasina boyali saldiri düzenledi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina dünyanin dört bir yanin tepkiler gelmeye devam ediyor. Ingiltere’nin baskenti Londra’da Youth Demand adli aktivist grubun üyeleri, Israil’e silah ambargosu uygulanmasi talebi ile Ingiltere Savunma Bakanligi binasina boyali saldiri düzenledi.

Protesto sirasinda bazi aktivistler gözaltina alindi.

Grup tarafindan yapilan açiklamada, "Bakanlik savunmuyor, öldürüyor. Ingiltere, Israil’e silah finansmanina izin verdigi için bu ölüm projesinin devam etmesini artik kabul etmiyoruz" denildi.

“Tutuklandiklarini görmekten memnuniyet duydugum korkak suçlular”

Ingiltere Savunma Bakani Grant Schapps, yaptigi açiklamada, "Silahli Kuvvetler korkutulamaz ve korkutulmayacaktir. Savunma Bakanligi’nin içindekiler her gün diktatörlere ve teröristlere karsi duruyorlar. Birçogu hepimizi korumak için hayatlarini tehlikeye atan vatanseverler. Bugün bizi hedef alanlar ise tam tersi, tutuklandiklarini görmekten memnuniyet duydugum korkak suçlular" dedi.

Kaynak: İHA