Iftar Sofralarinin Vazgeçilmez Lezzeti Açiklamasi Etli Ekmek

Konya’da iftar sofralarini vazgeçilmezi etli ekmege, vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. 35 yillik etli ekmek ustasi Abdullah Abisikli, Ramazan ayinda is yogunlugunun üst seviyeye çiktigini söyledi.

Iftar Sofralarinin Vazgeçilmez Lezzeti Açiklamasi Etli Ekmek
Konya’nin vazgeçilmez lezzeti etli ekmek, Ramazan ayinda da yogun ilgi görüyor. Iftarda etli ekmegi tercih eden bir çok vatandas kasaplardan etini alarak, etli ekmegin harcini kendi hazirlamayi tercih ediyor. Hazirlanan etli ekmek malzemeleri gün içerisinde firinlara verilerek sira aliniyor. Iftar saatlerine az bir zaman kala tas firinda pisirilerek hazir olan etli ekmek iftar sofrasindaki yerini aliyor.

“Ustanin yapis sekli ve ustaligi çok önemli”

Konya’da tarihi Bedesten’te bulunan bir pide firininda çalisan 35 yillik etli ekmek ustasi Abdullah Abisikli, etli ekmegin yapilisini tarif ederek, “Etli ekmegin malzemesi, sogan, yesil biber, domates, çok az miktarda maydanoz koyuyoruz ve kiymasi tabii ki dana etinden oluyor. O sekilde içi karistirip hazirliyoruz, servis ediyoruz. Etli ekmekte olmazsa olmaz, birincisi hamuru iyi olacak. Ikincisi de eti yani kiymasi iyi olacak. Bu ikisi eksik olursa sikinti olur. Bir de ustanin yapis sekli ve ustaligi da çok önemli” dedi.



“Etli ekmek Konya’nin degismez ve vazgeçilmez lezzeti”

Abdullah Abisikli, Ramazan ayinda islerinin daha yogun oldugunu belirterek, "Ramazan ayi bereketli bir ay. Her Ramazan ayinda bizim yogunlugumuz üst seviyeye çikiyor. Etli ekmek Konya’nin degismez ve vazgeçilmez lezzeti. Konyali vatandaslarimiz sofralarindan eksik etmiyor. Biz de onlarin bu talebini karsilamaya çalisiyoruz. Vatandaslar kasaptan etini aliyor, malzemesini aliyor, hazirlayip bize getiriyor. Buraya siraya koyuyoruz. Ramazan ayinda epey bir sira olusuyor. Malzeme almayip bizden tercih eden olursa o sekilde yardimci oluyoruz. Iftar saatine hazirliyoruz” seklinde konustu.



“Konya’nin etli ekmegi açik ara öndedir”

Konya’nin etli ekmeginin tarihinin çok eskiye dayandigini ifade eden Abisikli, “Konya’nin etli ekmeginin tarihi eskilere dayaniyor. Türkiye genelindeki etli ekmek tüketimine bakarsaniz Konya’nin etli ekmegi açik ara öndedir. Konya’nin etli ekmegi bir baskadir. Hem lezzet olarak hem yapim olarak hem de sunum olarak çok farkli” ifadelerini kullandi. Abdullah Abisikli, etli ekmegin porsiyon fiyatinin da 130 ila 200 lira arasinda degisiklik gösterdigini kaydetti.

Vatandaslar ise etli ekmegin Konya’ya özgü çok güzel bir lezzet oldugunu ve iftar sofralarinda siklikla yediklerini belirtti.

Kaynak: İHA