Ehliyetsiz Sürücünün Yaya Geçidinden Geçerken Çarptigi Genç Yogun Bakima Alindi

Beylikdüzü’nde yaya geçidini kullanarak yolun karsisina geçmek isteyen 17 yasindaki gence, ehliyetsiz sürücü süratle çarpti. Kaza sonrasi kaçan sürücü polis ekiplerince yakalanirken, hastaneye kaldirilan gencin hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi.

Ehliyetsiz Sürücünün Yaya Geçidinden Geçerken Çarptigi Genç Yogun Bakima Alindi
Olay, dün aksam saatlerinde Adnan Kahveci Mahallesi Davutpasa Caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, ehliyetsiz Ç.E.’nin (17) kullandigi 34 FUZ 688 plakali otomobil, arkadaslari ile cadde üzerinde yaya geçidinden karsiya geçmeye çalisan 17 yasindaki Muhammed Selim Müminoglu’na çarpti. Kazada genç metrelerce savrulurken, sürücü bir süre duraksadiktan sonra araci ile kaçarak uzaklasti. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yaralanan Müminoglu ambulansla hastaneye kaldirildi. Olayla ilgili çalisma baslatan polis ekipleri, sürücüyü tespit edip yakalayarak gözaltina aldi. Ç.E. çikarildigi mahkemece tutuklandi. Kazada agir yaralanan Muhammed Selim Müminoglu’nun ise Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi’nde yogun bakima alindigi ögrenildi. Yasanan kaza bir is yerinin güvenlik kamerasina anbean yansidi.

“Araba ile arkadasima çarptiktan sonra dönüp duraksadi ve kaçmaya devam etti”

Olayla ilgili konusan Veysel Öney, “6 arkadasimla okullar tatil oldugu için disari çikmistik. Yürüyerek hava almak istedik. Yaya geçidinde karsidan karsiya geçerken birinci araba durdu. Otobüs tarzi bir arabaydi. Arkasindan gelen bir araç hizli bir sekilde geçti. Ben kil payi kurtuldum. Arkadan da arkadasim gelmis. Araba ona çarpti ve o yaklasik 20 metre kadar sürüklendi. Kaza sonrasi ambulans ve polis ekipleri geldi. Arkadasimiz hastaneye kaldirildi. Su anda hayati tehlikesi devam ediyor. Üniversiteye hazirlik yapiyordu. Çarpan kisinin 17 yasinda ehliyetsiz biri oldugunu biliyoruz. Araba ile arkadasima çarptiktan sonra dönüp duraksadi ve kaçmaya devam etti. Biz onu kovaladik ama yetisemedik. Polis ekiplerimiz sag olsun çarpan kisiyi yakalamislar” dedi.

Kazaya tanik olan Emirhan Arisüt adli genç ise, “17 yasinda bir sürücüydü. 2 kiz, bir erkek arabada toplam 3 kisilerdi. Karsidan karsiya geçecektik. Yaya geçidinden geçerken büyük bir araç durdu. Büyük oldugu için sag tarafi göremedik. Ben ve arkadasim ucuz atlattik ama diger kalan arkadasimiz biraz ortada kaldi. Araç ona vurdu. Kazadan sonra ambulansla birlikte hastaneye gittik. Arkadasimizin durumu kritik. Kendisi yogun bakimda. Kan kaybi da var” diye konustu.

Kaynak: İHA