Çavusoglu Açiklamasi 'Bugünden Itibaren Atilan Imza Ve Yapilan Ödemelerden Personel Sorumludur'

Denizli’de kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlayan CHP Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Bülent Nuri Çavusoglu, “Kim bu günden sonra bir ödeme yapar, yapilacak ödeminin altina imza atarsa sorumlulugu ona ait olacaktir” dedi.

Çavusoglu Açiklamasi 'Bugünden Itibaren Atilan Imza Ve Yapilan Ödemelerden Personel Sorumludur'
Denizli’de resmi olmayan seçim sonuçlarina göre Denizli Büyüksehir Belediye Baskanligini kazanan CHP’li Bülent Nuri Çavusoglu, CHP Il Baskani Ali Osman Horzum ile birlikte Denizli Büyüksehir Belediyesi önünde bir açiklama yapti.

Denizli’deki seçim sonuçlarini degerlendiren Il Baskani Horzum, “31 Mart itibariyle Denizli’deki yerel seçimleri tamamladik. Seçimde bize teveccüh gösteren halkimiza tesekkür ediyoruz. Kazanan Denizli olacak, kazanan halkimiz olacak. Devir teslim törenleri yapilana kadar bazi tedbirleri de almamiz gerekiyor” dedi.

Açiklamasinda belediye personeline uyarilarda bulunan Bülent Nuri Çavusoglu ise, “Resmi sonuçlar olmasa da gayri resmi sonuçlara göre Büyüksehir Belediye Baskaniyim. Biz Denizli Büyüksehir Belediyesinin 30 Mart tarihi itibariyle maliyeden, gelen parasini biliyoruz. 10 Nisan itibariyle Iller Bankasindan gelecek bir ödemesi var. Bu ödemelerle ayin 15’inde ödenecek maaslari dikkate aldigimizda, seçim süreci degerlendirildiginde seçim de yapilan harcamalar, bugüne kadar yapilan harcamalarla ilgili bizim gördügümüz, bildigimiz, düsündügümüz sikintilarin hepsini derleyip topladigimizda gerek DESKI’de gerekse belediye kuruluslarinda birçok ödemenin bu kisa sürede yapilacagini düsünmekteyiz. Buradan tüm personele, bunun altina imza atacaklara sesleniyorum. Bugünden itibaren yapacaginiz her türlü ödeme, atacaginiz her türlü imzanin sorumlulugu size aittir. Geçmisle ilgili hesaplar konusunda zaten geregini yapacagim. Bu günden itibaren alacak olanlara da sesleniyorum. Denizli Büyüksehir Belediyesinden kimin alacagi varsa, bütün alacaklar bizi bekleyecek” diye konustu.



“Bilen duyan bana bildirsin”

Bu günden sonra gerekli, gereksiz yapilacak her türlü harcamanin hesabini imza atanlarin verecegine dikkat çeken Çavusoglu, “Bizim aldigimiz duyumlara göre de gerek belediye içinden gerekse belediyeden bize ulasan, evraklarin disariya çikartildigi söylenmektedir. Bunlarla ilgili kamera kayitlari, çekimleri arkadaslarimiz tarafindan devam etmektedir. Bunlarinda takipçisi olacagiz. Bugünden itibaren yasanmis veya yasanacak. Bütün olaylarla ilgili bilgisi olup da içeriden disaridan bizimle bilgilerini paylasmak isteyen her kim varsa DM yoluyla direkt sosyal medya üzerinden özel hesaplarimdan bana ulasabilirler. Bugünden sonra Denizli Büyüksehir Belediyesinin bir kurusu dahi kimseye yedirmeyecegiz. Yiyen, hesaplar incelendikten sonra ortaya çikan ne varsa sonuna kadar takip edecegiz” seklinde konustu.



“Sonuna kadar takipçi olacagim”

“Bugünden itibaren yapilacak her türlü ödemenin altina imza atilan evrakin hesabini gittigi yere kadar soracagim” diyen Çavusoglu, sözlerini söyle tamamladi:

“Burada çalisan tüm personeli uyariyorum. Bugünden sonra atacaginiz imzalarin sorumlulugu hem sahsiniza olacaktir; hem cezai hem de hukuki anlamda takibini yapacagiz. Özellikle seçim harcamalarin tamaminin belediye bütçesiyle finanse edildigini bizler biliyoruz. Bu finansmanin takipçisiyiz. Bu oyuna alet olmasinlar. Iftar adi altinda yapilan seçim sovlarina personel araçlariyla yapilan yardimlari bütün yardimlarla dagitilanlarin hepsi kayitlarimizda var. Kim bugünden sonra bir ödeme yapar, yapilacak ödeminin altina imza atarsa sorumlulugu ona ait olacaktir. Bütün ödemeler biz gelinceye kadar bekleyecek, göreve geldigimiz gün hakla batili ayiracagiz. Hakli ile haksizi ayiracagiz. Bunun da sözünü veriyorum. Hakkiyla kimin belediyeden alacagi varsa kalmayacak. Ama hakki olmadan kim belediyeden bir aldiysa da onu geri ödeyene kadar pesinden gidecegim. Herkes ayagini denk alsin.”
Kaynak: İHA