'Bisikletli Kütüphaneci' Kütüphane Haftasi'nda ESTÜ'nün Konugu Oldu

Eskisehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) Kütüphane Haftasi etkinlikleri kapsaminda “Afetlerde Gezici Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” baslikli seminer gerçeklestirildi.

'Bisikletli Kütüphaneci' Kütüphane Haftasi'nda ESTÜ'nün Konugu Oldu
Kütüphane Haftasi etkinlikleri kapsaminda Kütüphane Daire Baskanligi tarafindan 29 Mart 2024 Cuma günü Yabanci Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen “Afetlerde Gezici Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” baslikli seminer, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yunus Özdemir, Eskisehir Il Halk Kütüphanesi Müdür Yardimcisi Hakan Yücel, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Aylin Tekin ve kitapseverlerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Bu yil 60’incisi kutlanan Kütüphane Haftasi nedeniyle kutlama mesajini paylasan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan kütüphanelerin, insanligin kültürel mirasinin sonraki kusaklara aktarilmasini saglayarak bulunduklari bölge ve ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkinmasinda önemli rol oynayan; evrensel bilgi birikimine aracilik eden hazinelerimiz oldugunu vurguladi. Prof. Dr. Özcan, “Bu duygu ve düsüncelerle basta kütüphanecilerimiz olmak üzere, tüm kitapseverlerin 60’inci Kütüphane Haftasini kutluyor, Ülkemizde kitap okuma aliskanliginin ve kütüphanelerimize olan ilginin daha da artmasini diliyorum” dedi.

Türkiye’de “bisikletli kütüphaneci” olarak taninan Eskisehir Il Halk Kütüphanesi Müdür Yardimcisi Hakan Yücel “Afetlerde Gezici Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” baslikli konusmasinda ise, kütüphanenin ve kütüphanecinin insana dogrudan dokunan ve farkindalik olusturulan bir yani oldugunun altini çizdi. Bisikletiyle en ücra köylere kitap tasiyan, insanlari bilgilendiren ve afet dönemlerinde dahi gezici kütüphaneyle tüm ücra köylere ulasmayi basaran Yücel, vicdani sorumluluk bilinci ve meslegine duydugu askla konuklardan tam not aldi.
Kaynak: İHA