ATO Baskani Baran, Mahalli Idareler Seçim Sonuçlarini Degerlendirdi Açiklamasi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nin demokratik olgunlukla gerçeklestigini ve milletin iradesini sandiga yansittigini belirterek, “Seçim sonuçlari vatana ve millete hayirli, ugurlu olsun. Simdi önümüzde seçimsiz 4 yili askin bir süre var. Bu süreyi iyi degerlendirerek enflasyon basta olmak üzere Türkiye ekonomisinin ilerlemesinin önündeki engellerin kaldirilmasi ve yapisal reformlarin hayata geçirilmesine odaklanmamiz gerekiyor” dedi.

ATO Baskani Gürsel Baran, yazili bir açiklama yaparak seçim sonuçlarini degerlendirdi. Seçimlerin huzur ve sükûnet içerisinde, demokratik olgunlukta gerçeklesmesinden duydugu memnuniyeti dile getiren Baran, “Milletimiz sandiga giderek, mahallesini, ilçesini, sehrini yönetecek kisileri belirledi. Sehirlerin gelisip kalkinmasinda yerel yöneticilerin rolü çok büyük. Bugünden itibaren önümüzde seçimsiz 4 yili askin bir süre var. Bu sürenin hem sehirlerimiz hem de ülkemiz için çok iyi degerlendirilmesi sart. Enflasyon, cari açik ve mesleki egitim basta olmak üzere Türkiye ekonomisinin ilerlemesinin önünde engel teskil eden sorunlarin çözülmesi ve kalici gelismeyi saglayabilmek için de vergi konusu basta olmak üzere yapisal reformlarin hayata geçirilmesine odaklanmamiz gerekiyor” diye konustu.



"Ankara için çalisma vakti"

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve ilçe belediye baskanlari’ni da tebrik ederek görevlerinde basarilar dileyen Baran, “Ankara Büyüksehir ve ilçelerimizde seçilen Belediye Baskanlarimizi yürekten kutluyor, Ankara’da ticari hayatin canlanmasi, saglik basta olmak üzere turizm çesitlerinin gelistirilmesi, havalimanina metro hatti basta olmak üzere ulasimi kolaylastiracak adimlarin atilmasi, iklim degisikligine karsi sehrimizin yesil dönüsümünün gerçeklestirilmesi ve Ankara’nin dünya baskenti haline gelmesi için atilacak olumlu adimlari bekliyoruz. Bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da Ankara’nin her alanda gelisimi için is dünyasi olarak üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA