150 Yillik Gelenek Bozulmadi, Belediye Baskani Tekrar Ayni Aileden Seçildi

Trabzon’da 150 yildir ayni ailenin yönettigi Of ilçesinde gelenek bozulmadi. 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde oylarin çogunlugunu olan Salim Salih Sarialioglu ilçede güven tazeledi.

150 Yillik Gelenek Bozulmadi, Belediye Baskani Tekrar Ayni Aileden Seçildi
Türkiye’de hiç olmayan bir özelligi ile dikkat çeken Trabzon’un Of ilçesinde 150 yillik belediye baskanligi gelenegi bozulmadi. 1874 yilinda kurulan Of Belediyesi’nde Sarializade Ömer Lütfü Bey’in 52 yil süren belediye baskanligi görevinin ardindan ilçe belediyesi hep ‘Saral’ ailesi tarafindan yönetildi. Ilçede 14 kez belediye baskanlarinin isimleri degisse de soyadi hep ayni kaldi. 150 yildir bozulmayan gelenekte ilçede 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra belediye baskanligi görevini sürdüren Salim Salih Sarialioglu AK Parti’den tekrar aday gösterildi. 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde Sarialioglu’nun rakiplerinin çogunlugu ’Saral’ soy isimli adaylar olustu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Halil Saral, Yeniden Refah Partisi’nden Güngör Saral, Saadet Partisi’nden ise Mustafa Saral belediye baskanligina aday gösterilirken, 5 adayin seçim yarisinda soyadi tek farkli olan isim ise IYI Parti adayi Emine Bodur oldu.

Yaklasik 26 bin kisinin oy kullandigi ilçede 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri kapsaminda sandiga giden vatandaslarin çogunlugu tercihini mevcut Belediye Baskani Salim Salih Sarialioglu’ndan yana kullandi. Resmi olmayan sonuçlara göre Sarialioglu oylarin yüzde 47’sini alirken, Güngör Saral yüzde 23, Mustafa Saral yüzde 22, Halil Saral yüzde 3 ve Emine Bodur yüzde 1 oy oranina sahip oldu.

44 bin 527 nüfuslu ilçede belediye baskani isimleri degisse de belediye baskanlarinin soyadlari hep ’Saral’ veya ’Sarialioglu’ oldu. Kökenleri Osmanli Devleti’ne dayanan ve ilk olarak Of ve çevresine yerlesen Saral ailesi, Soyadi Kanunu’ndan önce ’Sarializade’ olarak biliniyordu. Kanunla birlikte ailenin bazi mensuplari ’Saral’ soyadini bazilari ise ’Sarialioglu’ soyadini kullaniyor.

Baskan Sarialioglu ilçede tebrikleri kabul etti

Resmi olmayan sonuçlara göre oylarin çogunlugunu alarak tekrar Belediye Baskani seçilen Salim Salih Sarialioglu, dün gece saatlerinde seçimi sokakta vatandaslarla birlikte kutladi. Vatandaslarin tebriklerini kabul eden Baskan Sarialioglu, "Birlikte basardik, birlikte kazandik. Baslasin Of Yüzyili. Yeni dönem için teveccüh gösteren, bir kez daha kadim kentimiz Of’un hizmetkarligini sahsima emanet ettiginiz için siz degerli hemserilerime tesekkür ediyorum. Sizlerden aldigimiz güç ve destekle sehrimiz için eser ve hizmet üretmeye devam edecegiz. Güzel ilçemiz için daha çok çalisacak, daha çok yorulacagiz. Sehrimizin insasi ve neslimizin ihyasi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA