O Beldenin Belediye Baskani Tutuklandi

Afyonkarahisar’in Sinanpasa ilçesine bagli Düzagaç Belde Belediye Baskani Muammer Isikli ‘zimmetine para geçirme ve görevi kötüye kullanma’ iddiasi ile makaminda gözaltina alinip ardindan çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

O Beldenin Belediye Baskani Tutuklandi
Geçtigimiz yillarda AK Parti’den ihraç edilen ve bunun üzerine bagimsiz olarak belediye baskanligi görevini sürdüren Isikli hakkinda belediyede görevli memur H.A., isimli kadin 2023 Eylül ayinda Sinanpasa Kaymakamligi’na verdigi dilekçe ile Isikli hakkinda sikayette bulundu. H.A., verdigi sikayet dilekçesinde Isikli hakkinda zimmet, görevi kötüye kullanma, mobbing, maaslarin geç ödenmesi ve mahkeme karari olmaksizin mühürleri koparma konulari hakkinda ihbarlarda bulundu. Bunun üzerine Isikli hakkinda adli ve idari sorusturma baslatildi. Adli sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan açilan dava çerçevesinde dün makaminda gözaltina alinip ardindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“O gün ne toplandiysa ayni bir bakkal dükkani gibi gelip kendisi paralari aliyor”

H.A., Ihlas Haber Ajansi’na 2023 Eylül ayinda sikayet dilekçesi ile ilgili yaptigi açiklamasinda ise “Kendisi belediyenin tahsilat kasasindan istedigi zaman gelip, 3 bin, 5 bin TL olarak yani o gün ne toplandiysa ayni bir bakkal dükkani gibi gelip kendisi paralari aliyor. Nereye kullandigi da belli degil. Ama orada çalisan arkadasimiz verilen rakamlari yanindaki not defterlerine bu rakamlari yaziyor. Bir müddet sonra gelip kendisi ‘ne kadar oldu?’ diyerek ödüyor. Normalde kasanin kapatilmasi lazim ama bizim kasa 15 günü de geçiyor, bir ayi da geçiyor ve öyle kapatiliyor. Normalde kasa kapatmanin bir limiti var ama biz bu limiti geçiyoruz.

Bunun yaninda beldedeki sulama kuyulari mühürlü. Ama kendisi çiftçilere sulama yapmalari için mühürleri açtirdi. Bunun karsiliginda çiftçilerden belli ücretler aliniyor ama ne kesilen bir makbuz var ne de bir baska belge var. Ayrica belediyenin biçerdöverleri var 2 tane ve bunlar 2 yildir çalisiyor. Ama resmiyette hiçbir zaman makbuz kesilmedi. Ben bunlari Sinanpasa Kaymakamligi’na verdigi sikayet dilekçesinde de belirttim” ifadelerine yer vermisti.
Kaynak: İHA