Vali Çiftçi'den Atatürk Üniversitesi Yayinevine Övgü

Sosyal bilimler, egitim bilimleri, saglik bilimleri, fen ve mühendislik bilimleri ile sanat ve spor alanlarinda 1957’den beri kitaplar yayimlayan Atatürk Üniversitesi Yayinevi, uluslararasi bilim ve akademi literatürüne katki saglamaya devam ediyor.

Vali Çiftçi'den Atatürk Üniversitesi Yayinevine Övgü
Bu kapsamda yayinevinin çalismalari hakkinda bilgi vermek amaciyla Vali Mustafa Çiftçi’yi makaminda ziyaret eden Yayinevi Koordinatörü Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, Vali Çiftçi’ye Atatürk Üniversitesi yayinlarindan takdim etti.

“Yayinlar Bir Sehri Gelecege Tasir”

Yayinevi tarafindan yayimlanan eserleri ayrintili bir sekilde inceleyen Vali Çiftçi, çalismalari övgüyle karsiladi. Özellikle Erzurum’u konu alan kitaplari daha da ilgiyle inceleyen Vali Mustafa Çiftçi, bu tür yayinlarin çogaltilmasi ve literatüre kazandirilmasi gerektigini ifade etti.

Erzurum’un hemen her alanda çok köklü ve çok güçlü bir potansiyeli oldugunu belirten Vali Mustafa Çiftçi, yayinlarin bir sehri gelecege tasiyan en önemli araçlardan oldugunu dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Yayinevinin özellikle Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin tesvik ve destekleriyle önemli çalismalara imza attigini belirten Prof. Dr. Bünyamin Aydemir ise Yayinevinin hem Erzurum’un hem de üniversitenin en degerli markalarindan biri oldugunu söyledi.

Kaliteli ve güvenilir akademik kaynaklar saglamak amaciyla yayinevi olarak çalismalari büyük titizlikle yürüttüklerini aktaran Aydemir: “Bu kaynaklar, ögrencilerin, akademisyenlerin ve arastirmacilarin bilgiye erisimini kolaylastiriyor. Yine ayni zamanda yayinevimiz, belirli bir alana odaklanmis olan akademik topluluklari destekliyor ve bu topluluklarin gelisimine katki sagliyor. Bu sayede, belirli bir alandaki bilimsel iletisim ve is birligi güçleniyor. Uluslararasi bir kimlige sahip olmasinin yaninda yerel kültüre de katki sunan yayinevimiz, sehrimizin ve bulundugu bölgenin kültürel ve akademik mirasini korumaya ve gelistirmeye yardimci oluyor. Böylesine önemli bir misyonu içinde barindiran Atatürk Üniversitesi Yayinevinin gelismesine ve büyümesine destek olan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli basta olmak üzere tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.



Rektör Çomakli: “Övgülerden Gurur Duyduk”

Vali Mustafa Çiftçi’nin ardindan Rektör Çomakli’ya da bir ziyaret gerçeklestiren Aydemir, Vali Çiftçi’nin övgü ve tebrikleri Rektör Çomakli ile paylasti. Yayinevi ile ilgili yapilan degerlendirmelerden dolayi gurur duyduklarini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, her alanda oldugu gibi kitap yayin alaninda da hem bilime hem kültüre hem de Erzurum’a hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek sunlari aktardi: “Devlet büyüklerimizin çalismalarimiza yaptiklari övgüler bizleri çalismaya ve üretmeye daha da motive etmektedir. Atatürk Üniversitesi Yayinevi kültürel ve tarihsel alanlarda kimlik ve bellek olusumuna katki saglayacak yayinlara da önem vermekte olup, özellikle Erzurum ve bölgenin eski - yeni tarihsel-kültürel kimligine iliskin eserlerin literatüre kazandirilmasini önceleyen bir yayin politikasi yürütmektedir. Yayinevi olarak telif kitaplar, çeviri kitaplar, tipki basimlar ve ders kitaplari gibi yayinlarla bilimin her alanindaki yayin literatürüne, Erzurum’un tarihine ve kültürüne hizmet etmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA