Baskan Zolan Açiklamasi 'Zeytinlerimiz 600 Yil Boyunca Ürün Verecek'

Çiftçilere yönelik gelecege yatirim projelerine devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesinin 14 ilçede 240 bin zeytin fidanini toprakla bulusturacagi üreticilere destek projesi devam ediyor. Bir zeytin agaci ömrünün 600 yila kadar uzayabilecegini belirten Baskan Osman Zolan, “Insallah bu zeytinlerimiz 600 yil boyunca ürün verecek” dedi.

Baskan Zolan Açiklamasi 'Zeytinlerimiz 600 Yil Boyunca Ürün Verecek'


Denizli Büyüksehir Belediyesi, atil tarim alanlarinda zeytin yetistiriciliginin yayginlastirilmasi ve üreticilere sertifikali fidan kullanma aliskanliginin kazandirilmasi amaciyla bu yil 14 ilçede 240 bin zeytin fidanini toprakla bulusturacagi destek projesi sürüyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Tarim ve Orman Il Müdürlügü isbirliginde hayata geçirilen proje kapsaminda Merkezefendi ve Pamukkale ilçesindeki çiftçiler için zeytin fidani dagitim töreni yapildi. Denizli Ticaret Borsasi Hayvan Pazari’nda düzenlenen programa, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakami Abdullah Demir, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, davetliler, üreticiler ve çok sayida vatandas katildi.

Denizli Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Sehla Akpinar, projenin amacinin atil arazileri zeytin bahçelerine dönüstürerek ekonomiye katki saglayacak boyuta getirilmesi oldugunu belirterek, “Bu projeye ve bundan önceki onlarca projeye verdigi desteklerden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Osman Zolan ve ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Üreten insan en degerli insandir”

Baskan Osman Zolan ise, üretimin öneminden bahsederek, “En az, tükettigimiz kadar mümkünse daha fazlasini üretmek durumundayiz. Üreten insan en degerli insandir. Ülkemizin daha ileri gitmesi ve kendi kendine yetebilmesi için tarimsal üretimin ayri bir degeri, ayri bir önemi vardir. Çünkü tarimsal faaliyetler olmadigi zaman hayatimizi devam ettirmemiz, gidaya ulasmamiz mümkün degil” dedi.



Bu kapsamda, Denizli Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile isbirliginde 50’nin üzerinde projeyle tarim ve hayvanciligi desteklediklerini anlatan Baskan Zolan, “Çiftçimizin daha kaliteli ve fazla üretmesi, daha fazla para kazanmasi ve yaptigi isten mutlu olmasi için birçok destek verdik. Geçen yil 45 bin zeytin fidani destegi vermistik bu yil ise 240 bin zeytin fidanini toprakla bulusturacagiz insallah” diye konustu.



600 yil ürün verecek

Zeytinin kadim bir agaç oldugunu belirterek ömrünün 600 yila kadar uzayabilecegini anlatan Baskan Zolan, “Bir fidan düsünün 600 yil ürün veriyor. Insallah bu zeytinlerimiz 600 yil boyunca ürün verecek. Zeytin üretimi anlaminda Denizli’miz Türkiye’de 13’ncü sirada. Biz istiyoruz ki ilk etapta ilk 10’a girelim. Insallah 240 bin fidanla Denizli’deki zeytin agacimizi yüzde 10 artiracagiz” diye konustu.

Ceviz fidani destekleriyle de Denizli’nin bugün Türkiye’de ne fazla ceviz agaci bulunan il konumuna geldigini anlatan Baskan Zolan, “Üreten insan bizim basimizin tacidir. Benim nazarimda üreten insan en degerli, en güzel inandir. Üretimin yaninda olmayi ilk görevimiz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandi. Baskan Zolan konusmanin ardindan üreticilere zeytin fidanlarini teslim etti.

Yeni Zeytin Bahçesi Projesi

Denizli Büyüksehir Belediyesi, 14 ilçede atil kalmis egimli ve kiraç tarim alanlarinda zeytin bahçesi tesis edilerek zeytin yetistiriciliginin yayginlastirilmasi ve üreticilere sertifikali fidan kullanma aliskanliginin kazandirilmasi amaciyla 2024 yilinda baslattigi Yeni Zeytin Bahçesi Projesi ile üreticilere 8 bin 570 dekar alan için 240 bin adet sertifikali zeytin fidani dagitacak. Yüzde 50 hibeli olarak yapilan proje kapsaminda Merkezefendi ve Pamukkale ilçesindeki 354 üreticiye 29 bin 100 adet zeytin fidani destegi verilecek.
Kaynak: İHA