Siirt'te Asayis Ve Güvenlik Toplantisi Yapildi

Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Dr. Kemal Kizilkaya baskanliginda Siirt Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde güvenlik ve asayis toplantisi gerçeklestirildi.

Siirt'te Asayis Ve Güvenlik Toplantisi Yapildi
Vali Kizilkaya baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, ilin genel durumu ve son bir ayda yapilan çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Terörle mücadele, asayis operasyonlari ve gümrük kaçagiyla mücadele konularinda yapilan çalismalar paylasildi. Vali Kizilkaya, valiligin resmi sosyal medya hesabindan canli yayinlanan toplantida, ilin genel durumu ve son bir ayda yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Vali Kizilkaya, halkin huzurunu kaçiran basta terör örgütleri olmak üzere, suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldirmayacaklarini belirterek, 31 Mart’ta gerçeklestirilecek mahalli idareler genel seçimlerinde vatandaslarin huzur ve güven içinde hiçbir baski ve yönlendirmeye maruz kalmadan kendi özgür iradesiyle oy kullanmalarinin tesisi için her türlü güvenlik tedbirini aldiklarini aktardi.

Seçimlerin kente yakisir bir olgunlukta, huzur ve güven ikliminde geçmesini dileyen Kizilkaya, "Subat ayi içerisinde terörle mücadele sube müdürlügü ekiplerince 13 operasyon gerçeklestirilmis, el yapimi patlayici düzenegi, antitank roket mühimmatina tuzaklanmis sekilde bulunarak imha edilmistir. Sosyal medyada terör örgütü propagandasi yaptigi tespit edilen 5 kisi yakalanmis, yurt disinda bulundugu tespit edilen 1 sahis hakkinda araniyor kaydi çikarilmistir. PKK/KCK ve FETÖ terör örgütlerine üye olma ve terör örgütü propagandasi yapma suçlarindan aranan 4 kisi yakalanmis, 1 kisi tutuklanmis, 1 kisi hakkinda adli kontrol tedbiri uygulanmistir. Narkotik suçlarla mücadele sube müdürlüklerince yapilan çalismalarda 7 kilo 417 gram esrar ile bir miktar metamfetamin, kenevir tohumu, 22 uyusturucu nitelikte hap ve 17 uyusturucu kullanma aparati ele geçirildi, 35 süpheli hakkinda islem yapildi" dedi.

Asayis operasyonlarina iliskin çalismalara da deginen Kizilkaya, 33 kisi hakkinda adli islem yapildigini belirtti.

Vali Kizilkaya, "Gümrük kaçagi 8 bin 975 paket sigara, 14 bin dolu makaron, 34 cep telefonu, kopya düzenegi olarak kullanilan ses ve görüntü kayit cihazi, 5 ruhsatsiz tabanca ve sarjörü, Kalasnikof tüfek, 130 Kalasnikof fisegi, 50 tabanca fisegi, 2 dedektör, 6 kazi malzemesi ele geçirilmistir. Aranan sahislarin yakalanmasina yönelik operasyonlarda yil içerisinde yakalanan 217 süphelinin 69’u tutuklandi. Geçmis yillarda meydana gelen faili meçhul olaylarin aydinlatilmasina yönelik yilin ilk 2 ayinda yapilan çalismalarda 16 faili meçhul olay aydinlatilmistir. Siber suçlarla mücadele sube müdürlügü ekiplerince yapilan çalismalarda da terör örgütü propagandasi yapan 111 kisi hakkinda adli islem baslatildi. Yasa disi 367 sitenin kapatilma islemi yapildi. Meydana gelen 42 siber olayindan 31’i aydinlatildi. Ülkeye yasa disi yollarla giren 1 organizatör 21 göçmen yakalandi" ifadelerini kullandi.

Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerince 1-29 Subat’ta il merkezi ve ilçelerde gerçeklesen 239 olayin 168’inin aydinlatildigini aktaran Kizilkaya, 5 hirsizlik olayina iliskin 7 süphelinin yakalandigini bildirdi.

Aranan sahislara yönelik yapilan çalismalarda 142 kisinin yakalandigini, 54 kisinin tutuklandigini aktaran Vali Kizilkaya, 33 bin 360 aracin denetlendigini, 12 sürücü belgesinin geri alindigini, 57 aracin trafikten men edildigini, trafik kurallarini ihlal eden bin 408 sürücüye ceza uygulandigini belirtti.

Toplantiya, 3. Komando Tugay Komutani Tuggeneral Gaffar Gören, Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Tugan Sarica, Vali Yardimcisi Abdulhamit Mutlu, Il Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, kaymakamlar ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA