Vali Ali Çelik, Uyusturucuyla Mücadele Için Halktan Destek Istedi

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik, “Uyusturucu ve zehir tacirleri ile mücadelede tüm vatandaslardan, tüm hemsehrilerimizden ve Hakkarili kardeslerimden destek istiyoruz, bizimle güç birligi yapsinlar” dedi.

Vali Ali Çelik, Uyusturucuyla Mücadele Için Halktan Destek Istedi
Hakkari Valiliginde düzenlenen Asayis Güvenlik toplantisina Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikcioglu, Il Emniyet Müdürü Idris Yilmaz ve ilgili birim amirleri katildi.

Vali Çelik, her gün asayis güvenlik toplantisi yaptiklarini belirterek, “Hakkari’nin huzur ve güvenligi için meydana gelen asayis olaylarinin yansimalarini ele aldik. Hakkari’nin güven ve huzuru birinci önceligimizdir. Burada vatandaslarimizin mal ve can ve güvenligini korunmak için de kolluk birimlerimiz 24 saat esasina göre faaliyetlerine devam ediyor. Zehir tacirleri ile mücadele konusunda sahada arkadaslarimizin çok ciddi iradesi var. Bu iradeyi sahada göstermek için var güçleri ile çalisiyorlar. Kolluk kuvvetleri bunlara göz açtirmiyor. Geçen yil 22 tane olay sayisi varken 131 olaya çikmis, bu bizim açimizda sahadaki etkinligi net olarak gösteriyor. Islem yapilanlarin sayisi 3’ten 17’e çikmis ve bu da ciddi bir rakam. Geçen yil 2 kisi tutuklanirken, narkotik olaylari ile ilgili bu yil iki ay içinde 25 zehir taciri kisi tutuklanmistir. Içisleri Bakanligimizin sahadaki kolluk birimleri, bu mücadeleyi çok güçlü ortaya koyuyor. Vatandaslarimizdan da zehir tacirlerine iliskin olarak bilgilendirme konusunda desteklerine ihtiyacimiz var. Gelecegimizin, gençlerimizin, çocuklarimizin su andaki en büyük düsmani bu zehir tacirleridir. Tüm vatandaslarimizdan, tüm hemsehrilerimizden, Hakkarili kardeslerimden sunu istirham ediyorum. Bunlarla mücadeleyi güç birligi ile yapalim. Uyuma programiz var. Duyduklari ve gördükleri ne varsa bize lütfen bildirsinler. Bu insani ve vicdani bir sorun. Bunlarin isimleri bizde gizli kalacaktir. Sürecin hiçbir sekilde bir parçasi olmayacaklardir. Zehir tacirlerine karsi güçlü bir isbirligi yapmamiz gerekiyor. Bunlara göz açtirmayacagiz, sizlerin destegine ihtiyacimiz var” dedi.

Kaynak: İHA