Osmaniye'de Es Zamanli Olarak Düzenlenen 'Mahzen-3' Operasyonlarinda 2 Ayri Organize Suç Örgütü Çökertildi

Osmaniye’de es zamanli olarak düzenlenen “Mahzen-3” operasyonlarinda elebasiligini Murat Özdemir ve Cengiz Arslan’in yaptigi 2 ayri Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaslarinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 55 süpheli yakalandi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Osmaniye’de es zamanli olarak düzenlenen “Mahzen-3” operasyonlarinda elebasiligini Murat Özdemir ve Cengiz Arslan’in yaptigi 2 ayri Organize Suç Örgütü çökertildigi belirtildi. Yerlikaya, operasyonlarda elebaslarinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 55 süphelinin yakalandigini kaydetti.

Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili su bilgileri verdi:

"Osmaniye Cumhuriyet Bassavciligi ve Emniyet Genel Müdürlügü KOM Baskanligi koordinesinde; Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu organize suç örgütü üyesi süphelilerin, suç islemek amaciyla örgüt kurmak, kisiyi hürriyetinden yoksun kilma, silahla kasten öldürmeye tesebbüs, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, is yeri ve ikamet kursunlama, çok sayida ruhsatsiz silah yakalatma, genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi ve görevli memura mukavemet gösterme, uyusturucu ve uyarici madde ticareti yapmak suçlarini isledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; 61 adet ruhsatsiz tabanca, 32 adet tüfek, 1,5 kg muhtelif uyusturucu madde, çok sayida mermi ve çok miktarda Türk Lirasina el konuldu."
Kaynak: İHA