Hayatini Bu Ise Adadi, Dag Dag Gezip Yabani Meyve Agaçlarini Asiliyor

Yozgat’ta yasayan Abdullah Cirik, 9 yildir dogadaki yabani agaçlari meyve vermesi için gönüllü olarak asilayarak çevreye ve insanlara faydali olmaya çalisiyor.

Hayatini Bu Ise Adadi, Dag Dag Gezip Yabani Meyve Agaçlarini Asiliyor
Yozgat’ta devlet hastanesinden emekli olduktan sonra kendisini dogaya adayan 63 yasindaki Abdullah Cirik, 9 yildir dag, tas ve orman alanlarini gezerek yabani agaçlari meyve vermesi için asiliyor. Her yil 100’lerce agaci asilayan Cirik, güz mevsiminde budayip bakimini yaptigi yabani agaçlari ilkbahar mevsiminde asilayarak agaçlarin kaliteli meyve vermesini sagliyor. Bu isi kendisine görev edinen Cirik, asiladigi agaçlarin meyve verip hayvan ve insanlarin faydalandigini gördügünde ise mutlu oluyor.

Dogayi çok sevdigini ve canlilar için faydali isler yapmak için yabani agaçlari 9 yildir asiladigini söyleyen Abdullah Cirik, “Yozgat’ta devlet hastanesinde çalistiktan sonra emekli oldum. 9 yildir bu asi isleriyle ugrasiyorum. Dogadaki yabani armut, elma ve erik agaçlarina iyi meyveler, merhem agaçlarina da kiraz ve visne asiliyorum. Her gün olmasa da 3-4 güne bir dogada dolasiyorum. Dogayi çok seviyorum. Bu isleri dogadaki hayvanlar ve insanlar yesin diye gönüllü olarak yapiyor. Yalniz piyasada bu isi yapmiyor. Yilda ortalama 100 tane asi yapiyorum. Güz mevsiminde dogadaki agaçlarin budamasini yapiyorum ve agaçlari hazirliyorum, bahar mevsiminde de asi zamani gelince bu agaçlari asiliyorum. Bu isi severek yapiyorum, asilarimin tutma orani da yüzde 90 civarinda. Ingiliz dili geçme ve yarma asi yapiyorum, genellikle tutuyor.” dedi.

Ikamet ettigi eski TOKI konutlarinda bulunan ormanlik alandaki meyve agaçlarini da asiladigini belirten Cirik, “Ikamet ettigim bölge ormanlik alana sinir oldugu içi oralardaki agaçlari da asiliyorum, komsularimiz da oradaki agaçlardan faydalaniyor. Onlarin da hayir duasini aliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA