CHP'li Tugay Açiklamasi 'Bugün Izmir Için Yeni Bir Gün'

Izmir’de, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Izmir Büyüksehir Belediye Baskani CHP’li Cemil Tugay oldu. Alsancak Meydani’nda toplanan kalabaliga seslenen Tugay, “Bugün Izmir için yeni bir gün. Yarindan itibaren sokakta olacagiz. Sorun nerdeyse onu çözmek için orada olacagiz” dedi.

CHP'li Tugay Açiklamasi 'Bugün Izmir Için Yeni Bir Gün'
Izmir’de, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Hak Partisi’nden Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi gösterilen Cemil Tugay, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandi. Alsancak Cumhuriyet Meydani’nda toplanan kalabaliga seslenen Tugay, “Sevgili Izmirliler siz kazandiniz, Izmir kazandi. Inanin bana kaybeden hiç kimse yok. Hepimiz kazandik. Bu milleti seven insanlar kazandi. Bugünden itibaren 5 yil boyunca hep beraberiz. Kutlu olsun. Yaklasik 2 aydir aranizdayim. Izmir’in her sokaginda, her kapisinda olmaya çalistik. O çocuklari, o gençleri unutmadik. Emeklileri, emekçileri unutmadik. Bugün Izmir için yeni bir gün. Yarindan itibaren sokakta olacagiz. Sorun nerdeyse onu çözmek için orada olacagiz. Türkiye’nin her yerinde CHP birinci partiydi. 34 yillik hayalimiz bugün gerçeklesti. Artik Türkiye’nin 1’inci partisi CHP’dir” dedi.



“Siz büyüksünüz ve biz sizin hizmetkariniziz”

“Biz cumhuriyetçiyiz, biz savasçiyiz” diyerekten sözlerini sürdüren Tugay, “Bu meydanlarda her zaman dimdik durduk ve bundan sonrada durmaya devam edecegiz. Cumhuriyet Halk Partisi yeni kadrolariyla, genel baskaniyla Türkiye’nin umudu oldu. Biz biliyoruz bugün bir baslangiç. Bundan sonra çalisacagiz. Eskisinden çok daha fazla çalisacagiz. Daha az uyuyacagiz, daha çok yorulacagiz. Üzerimize düsen sorumlulugun bilincindeyiz geregini yerine getirecegiz. Bu millete borcumuz var. Biz o borcu namus borcu olarak aliyoruz. Ödemek için yasamimizin son gününe kadar çalisacagiz. Yasasin Izmir, yasasin Türkiye Cumhuriyeti. Bize güvendiginiz için, bizi tekrar bu göreve getirdiginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyoruz. Ben namusum ve serefim üzerine yemin ediyorum sizlere, bir gram leke sürdürmeden önümüzdeki bes yil; bu sehrin tasi olacagim, topragi olacagim ve arkadaslarimla beraber sizlere hizmet etmek için ne gerekiyorsa yapacagim. Siz büyüksünüz ve biz sizin hizmetkariniziz. Bunu unutmayin. Önümüzdeki bes yil beni öyle göreceksiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA