Salihli'de Depreme Dayaniksiz Okullar Yikiliyor

Manisa’nin Salihli ilçesinde deprem testini geçemeyen veya kullanilamaz hale gelen okullarin yikilmasi için Salihli Belediyesi ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda protokol imzalandi. Protokolün imzalanmasinin ardindan okullarda yikim basladi.

Salihli'de Depreme Dayaniksiz Okullar Yikiliyor
Depreme dayaniksiz 8 okulun yikilmasi için Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Yenen ve ihaleyi alan firma arasinda yikim sözlesmesi imzalandi. Imza töreninde konusan Baskan Kayda, “Ögrencilerimizin daha güvenli binalarda egitim almalarini önemsiyoruz. Milli Egitim Bakanligimiza ve egitim camiamiza hayirli olsun” dedi.

Salihli’de yikim islemi yapilacak okullar ise sunlar: Sekine Evren Anadolu Lisesi (Ana bina, spor salonu ve lojman), Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anaokulu binasi), Sehit Prof. Dr. Ilhan Varank Imam Hatip Ortaokulu (Okul binasi), Alpaslan Ilkokulu (A ve B blok), Fahriye Hanim Ilkokulu (A3 blok), Atatürk Ortaokulu (A ve B blok), İçeldere Ortaokulu (A ve B blok), Zübeyde Hanim Anaokulu (A blok ve depo binasi)

Sözlesmenin imzalanip, yer tesliminin ardindan yikim islemi, yüklenici firma tarafindan Sekine Evren Anadolu Lisesi’nde basladi.

Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Yenen de yikim çalismalarinin basladigi okulda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA