Afetzede Vatandas, Yeni Yuvasinin Anahtarini Teslim Almanin Mutlulugunu Yasiyor

Depremin vurdugu Hatay’da yasayan afetzede Osman Kara, TOKI tarafindan insa edilen yeni yuvasinin anahtarini almanin mutlulugunu yasiyor.

Afetzede Vatandas, Yeni Yuvasinin Anahtarini Teslim Almanin Mutlulugunu Yasiyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da afetin yaralari sariliyor. Kentin dört bir yaninda TOKI tarafindan insa edilen binalar her geçen gün yükseliyor. Payas ilçesinde de 1. ve 2. Etap deprem konutlarinin anahtarlari sahiplerine teslim edildi. Payas’in Sincan Mahallesi’nde yasayan Osman Kara’nin da evi depremde agir hasar almis ve yikilmisti. Kara, ilçede bulunan TOKI’lerde kuradan çikan konutu için ön sözlesmeyi imzalayarak, yuvasinin anahtarini aldi.

Yeni yuvasi için tesekkürlerini dile getiren Osman Kara, “6 Subat depreminde evi yikilanlardan biriyiz, Allah milletimize o depremi bir daha yasatmasin. Su an var ya gerçekten kendimi tutamiyorum yani o ani hatirladikça üzülüyorum. Öyle bir sey oldu ki aha su yasima kadar böyle bir sey hiç görmedim. Depremi gördüm ama bu bir baskaydi. Allah kismet ederse iste evimizi hazirladigimiz zaman tasinacagiz. Bu bir nimettir yani ben görmedim böyle devletin ev verdigini. Rabbim devletimize zeval vermesin. Allah, yapanlardan edenlerden ve tesvik edenlerden razi olsun. Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere emegi geçenlerden rabbim razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA