Yeni Müze Konuralp'in Tarihine Taniklik Edecek

Tarihi antik kent Konuralp’in hak ettigi degeri bulmasi, dünya arkeoloji destinasyonu içerisinde yer alarak tarihe isik tutmasina dair hamlelerin yani sira, tarihi bölgenin kültürel islevinin arttirilmasi için de proje üretmeye devam ediliyor.

Yeni Müze Konuralp'in Tarihine Taniklik Edecek
Tarihi Konuralp Antik Kentinde sürdürülen kazilarin göreve geldiklerinden itibaren yogun sekilde sürdürülmesini saglayan ve tüm çabasinin Düzce’yi dünya kültür mirasina dahil etmek oldugunu defaatle dile getiren Düzce Belediye Baskani ve AK Parti Düzce Belediye Baskan Adayi Dr. Faruk Özlü, ‘Türkiye Yüzyilinda Düzce Için 100 Proje’ kitapçiginda da ele aldigi sekliyle 4 yildir yaptiklari kazilarin ardindan hazirladiklari proje çerçevesinde antik tiyatronun restorasyonuna baslayacaklarini söyledi.



Gün isigina çikartilacak

Düzce’nin kalbi olarak nitelendirdigi Konuralp’in büyümesi ve gelismesi noktasinda bir yandan restorasyon sürerken kazilarin da ayni dogrultuda devam edecegine dikkati çeken Faruk Özlü, turizm adina insanlarin burayi görmesi için de projeler ürettiklerini ve sakli cennet tabiri ile Konuralp’in tamamen gün isigina çikartilacagini ifade etti.



Üstü cami alti kültür merkezi

Bölgenin en önemli eserlerinden olan Konuralp Merkez Cami’nin 23 Kasim depreminde hasar aldigini bu bakimdan eski belediye meydaninin bulundugu alana tasinmasini planladiklarini belirten Baskan Faruk Özlü, caminin zemininin ise kültür merkezi olarak projelendirildiginin müjdesini verdi.

Ahsap ve tas agirli yeni Konuralp müzesi

Yeni Merkez Cami ve Kültür Merkezi müjdesinin yani sira yeni müze müjdesini de yineleyen Baskan Özlü, mevcut Konuralp müzesinin de deprem sirasinda hirpalandigina dikkati çekerek, yapilan çalismalar neticesinde riskli yapi oldugunun ortaya çiktigini ve ziyarete kapali oldugunu paylasti. Konuralp’e ve tarihine yakisacak sekilde eski belediye binasinin oldugu alanda bir kisim arazilerin kamulastirarak bir büyük müze yapacaklari müjdesini paylasan Özlü, müzenin ahsap ve tas agirlikli olacagini, kazilarda bulunan eserleri orada sergileyeceklerini, ziyaret için geleceklerinde rahatlikla araçlarini park edebilecekleri sekilde projelendirilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA