MHP Genel Baskan Yardimcisi Aydin'dan CHP, DEM Ve YRP Degerlendirmesi

MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydin, "Avrupa’daki saldirilardan anliyorsunuz. Nerede bir Türk vatandasi varsa bizim bir soydasimiz varsa onun hanesine, dükkanina, hatta camilere saldiriyorlar. Simdi böylesine can derdine düsmüs bir terör örgütünün siyasi uzantisina maalesef Cumhuriyet Halk Partisi can suyu veriyor" dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Aydin'dan CHP, DEM Ve YRP Degerlendirmesi
Ihlas Haber Ajansi Erzurum Bölge Müdürlügü’nü ziyaret eden Milletvekili Aydin, yerel seçimler ve Türkiye gündemine dair degerlendirmelerde bulundu. Istanbul seçimleri öncesinde DEM ile CHP arasinda yasanan ittifakin gözler önünde yasandigini ifade eden Aydin, "Aslinda yani eski HDP yeni DEM diyelim. Bunlarla ittifaki Sayin Imamoglu’nun hep vardi. Yani bir önceki yönetim seçim sürecinde bu ittifaki kurdu. Sadece onda degil. Dikkat ederseniz Allah korusun yani Batililarin Türkiye’yi bölme parçalama projelerinin çok önemli iki ayagi var. Bunlardan biri etnik ayrimciliga gitmek, bir de mezhep ayrimciliga gitmek. Maalesef buna Istanbul sehri emini de alet olmustur. Yani geçen iftar yemegi veriyor, Inanin katilanlari sayiyor, sayiyor, sayiyor, sayiyor. Içlerinde daha önce de Istanbul kimin diye soruldugunda iste Istanbul Ermenilerin, Rumlarin, efendim sunlarin, bunlarin diye siraliyor. Ama asli unsur Anayasamizda Türkiye Cumhuriyetinin asli unsuru olan Türklerin adini hiçbir zaman agzina almaktan imtina ediyor her zaman” dedi.



"Atatürk’ün mirasi yagmalaniyor"

“Avrupa’daki saldirilardan anliyorsunuz. Nerede bir Türk vatandasi varsa bizim bir soydasimiz varsa onun hanesine, dükkanina, hatta camilere saldiriyorlar” diyen Aydin, "Simdi böylesine can derdine düsmüs bir terör örgütünün siyasi uzantisina maalesef Cumhuriyet Halk Partisi can suyu veriyor. Yani Atatürk’ün mirasi yagmalaniyor. Yüz yillik bir mücadele heba ediliyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekten bölücülükle ilgili söyledigi çok nefis cümleler var. Bütün bunlari yok sayarak sanki efendim daha önceleri genel seçimlerde altili masa kurulup altinda DEM’i tutarken bugün altini masada bir daginiklik söz konusu. Altinda ki DEM masa üstüne çikarilmis çok önemli bir paydas haline getirmisler. Peki ortaklastiklari düsünce ne? Allah korusun mesrep ya da isi tek kökenli merkezli bir ayrimciliga tabi tutmak. Bir de artik magarasinda, daginda, efendim herhangi bir eylemde varlik bulamayan PKK’ya kravat tak takim elbise giydirip büyüksehirde, Istanbul’da efendim siyasi bir görüntü adi altinda sehirlere, metropollere çekmek. Bizim canimiz çok yandi. Aziz vatandaslarimiz bunun farkinda. Yani bunlardan tekrar yeniden siyasi bir sey çekme projesini düsünenler de aldaniyorlar. Yani yilanla torbaya girilmez. Daha önceki dönemde agir bedeller ödendi. Çukur eylemlerini hatirlayin. Yani 800, 900 civarinda sehidimiz var bizim orada. Dolayisiyla biz artik mümin ayni delikten ikinci kez isirilmak hükmüne uygun davranmamiz lazim. Dolayisiyla Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak açik ve net söylüyoruz. Cumhur Ittifaki var. Bütün bu belediyelerin tekrar Cumhur Ittifaki’na geçmesi lazim. Artik can çekisen terörün sehirlerde barinmamasi lazim. Belediyelerde kendilerine varlik bulmamasi lazim. Bunu biz ezbere söylemiyoruz iste. DEM’i meclis üyesi açikça söylüyor. Diyor ki Istanbul’da su ittifaklari yaptik. Adana’da su ittifaklari yaptik. İçel’de iki belediyede su ittifaki yaptik. Izmir’de su kadar arkadasimiz efendim grup kuracaklar ve meclis üyesi olacaklar. Bütün bunlari aleyhine açik söylenirken yani ben inaniyorum ki insallah o Istanbul tarihi misyonuna bir uygun bir geriye dönüs sergileyecek” dedi.



Atacaginiz tasin kimi ne kadar ürküteceginin hesabini iyi yapmak lazim

Yeniden Refah Partisinin Istanbul’da aday çikarmasina yönelik de elestirilende bulunan Aydin, "Aslinda yani Cumhur Ittifaki içerisinde simdi bir milli görüs mirasi sahibini artik AK Parti’ye geçtigi kanaatim bu, milletimizde hasil oldu ki bu kadar oraya destek oldular. Simdi öylesine bir babanin bir evladi iste bugün yola çiktilar. Ya Istanbul’da Allah askina yani yapacaginiz isin, atacaginiz tasin kimi ne kadar ürküteceginin hesabini iyi yapmak lazim. Bu bir vebaldir, sorumluluktur. Bu vebalin altinda kalamayacagini söyleyenler istifa edip kitlesel olarak efendim parti degistiriyor ama nasil bir üst akil, böyle bir yönlendirme yaptiysa Istanbul’da aday çikarmalari çok garip bir sey. Yani herkes oy potansiyelini biliyor. Bunlar amaç üzüm yemek mi? Bagciyi dövmek mi? Cumhuriyet Halk Partisi de DEM’in buradaki amaci daha önce altinin basinda bir araya gelenler bunu itiraf ettiler. Biz tek amacimiz Tayyip Erdogan’a alasagi etmekti. Cumhur Ittifaki’ni sekmeye ugratmakti. Basaramadik dediler. Peki bundan ders çikaramadiniz mi? Simdi yazik degil mi? Sizin milli durusunuz var. Böylesine gayri milli bir söylem içerisinde olan Sayin Imamoglu’na dolayli bir destek saglama adina niye aday çikariyorsunuz? Bir milletvekilleri iste istifa etti. Yönetim kurullarinda korkunç bir göç var. Ben inaniyorum ki gerçekten bu partiyi umut görüp rahmetlinin efendim hatirasina bagli olarak buna destek vermeyi düsünen birçok insan bu karardan dolayi da destegini çekecektir diye düsünüyorum.”

“Bu sehirler hizmetsizligi hak etmiyor”

Türkiye’nin genel seçimler üzerinden daha bir yil geçmeden bir mahalli idareler seçimi arifesinde oldugunu ifade eden Aydin, "Insallah güvenli ve emniyetli bir sekilde, kardes hukukuna zarar vermeden seçimlerimizi gerçeklestirecegiz. Cumhur Ittifaki olarak sahada her birlikte çalisiyoruz, biz ilkesel bir ittifakiz. Millet ve ülke siari ile hareket ettigimizi ortaya koyuyoruz. Büyüksehirlerde on ilde bugüne kadar hizmet noktasinda herhangi bir vatandasa yönelik bir hizmet götürmemis Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri tekrar Cumhur Ittifakina geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle kadim sehrimiz, dünya baskenti dedigimiz Istanbul bu hizmetsizlige artik bir son verecek ve insallah muradina erecek. Ayni sekilde Antalya, İçel, Adana için geçerli, Izmir için de geçerli. Izmir’in hali ortada. Bunlar dünya çapinda büyük kentlerimiz. Hak ettikleri hizmetleri almadilar. Elbette ki, Türk siyasetinin genel anlamda yasadigi sikintilar var. Bunun farkindayiz. Eksikleri ve sikintilari asla sümenalti etmiyoruz. Türkiye’nin ekonomik sikintilari var, istihdam sikintilari, büyüme, gelisme, kentsel dönüsüm diye bir sikintisi var. Erzurum’da bunun içinde. Allah korusun Türkiye cografi olarak dünya ölçeginde zaten deprem kusaginda olan bir ülke” dedi.



“Erzurum’da uygulama içine sokulmali"

Istanbul ile birlikte Erzurum’un da deprem riski yasayan bir sehir oldugunu anlatan Aydin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Özellikle böyle bir riski tasiyan iki önemli sehrimiz. Istanbul’da sag olsunlar Sayin Cumhurbaskanimiz dikkatleri çekti. Yarisi sizden yarisi biz de mantigiyla hareket edip yerinde bir sekilde, hizli bir sekilde eskiyen, risk tasiyan binalarin yeniden oturuma, kazandirilmasi yapiliyor. Geçen sene 6 Subat depreminde büyük sikintilar yasadik. Bunlari yasamamak adina, testi kirilmadan tedbirini alma noktasinda ve bu anlamda Erzurum’un da düsünülmesi lazim. Insallah Cumhur Ittifaki gerekli basariyi gösterecek. Ama asil bundan sonra, basaridan sonra hem gerek siyaset hem de bu baglamda. Yani artik deprem kusagi mantigi içerisinde, vatandasimiza biraz devletimizin merkezi hükümetin katki saglayarak diger illerde oldugu Erzurum’unda bu uygulama içinde sokulmasi gerekiyor.”
Kaynak: İHA