Japonya'nin Ay'a Inis Araci SLIM'den Yeni Görüntüler

Japonya Havacilik ve Uzay Arastirma Ajansi (JAXA), Ay’a yumusak inis gerçeklestiren ancak günes panellerindeki sorun nedeniyle uyku moduna alinan insansiz uzay araci SLIM’den yeni görüntüler elde edildigini açikladi.

Japonya'nin Ay'a Inis Araci SLIM'den Yeni Görüntüler
Geçtigimiz ocak ayinda Ay’a yumusak inis yapan ancak günes panellerindeki sorun nedeniyle uyku moduna alinan Japonya’nin insansiz uzay araci SLIM’e iliskin yeni bir açiklama geldi. Japonya Havacilik ve Uzay Arastirma Ajansi (JAXA) tarafindan yapilan açiklamada, bir süredir saglikli iletisim kurulamayan SLIM ile yeniden baglanti saglandigi belirtildi. Açiklamada, “Dün gece SLIM ile baglanti sagladik ve uzay aracinin araliksiz 2 geceyi basarili bir sekilde atlattigini dogruladik” ifadeleri kullanilirken, SLIM’in kamerasi tarafindan çekilen yeni krater görüntülerinin elde edildigi kaydedildi.

Ay’a inis yaptiktan sonra uyku moduna alinmisti

Ay yüzeyine ocak ayinda basarili bir sekilde yumusak inis gerçeklestiren SLIM, sarj olmasini saglayan günes panellerinin yanlis yöne bakmasi nedeniyle yeniden çalistirilmak üzere uyku moduna alinmisti. Günesin açisinin degismesiyle ocak ayinin sonlarinda 2 günlügüne aktif hale gelen SLIM ile son olarak geçen ay baglanti kurulmustu.
Kaynak: İHA