Milli Egitim Bakani Tekin Erzurum'da

Mili Egitim Bakani Yusuf Tekin, memleketi Erzurum’un Horasan ve Pasinler ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, belediye baskan adaylarina destek istedi.

Milli Egitim Bakani Tekin Erzurum'da
Beraberinde AK Parti MKYP Üyesi Fevzi Polat ve Il Baskani Ibrahim Küçükoglu ile birlikte Horasan ilçesini ziyaret eden Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’i ilçe girisinde Horasan Belediye Baskan adayi Recep Karatas, partililer ile yüzlerce araçlik bir konvoy karsiladi. Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Tekin, daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak, belediye baskan adaylarina destek istedi. Horasan Fen Lisesi’ni de ziyaret eden Tekin, burada ögretmenlerle bir araya geldi.

"Iki oyunuza talibiz; biri Recep baskana, bir tanesi Sekmen baskana"

Horasan’da vatandaslara hitap eden Bakan Tekin, vatandaslardan hafta sonunda yapilacak seçimlerde belediye baskan adayina destek vermelerini isteyerek, “Belediye baskaninizi seçeceksiniz. Içinizden birisi hizmet edecek, hizmet ederken de bakin belediye baskanlari tek basina hizmet edemezler. Belediye baskanlarinin mutlaka arkalarinda destek alacak birilerinin olmasi gerekiyor. Diyorum ki belediye baskanlarina; ben seçilen belediye baskanlarimiza destek olacagimi ortaya koymak için buradayim. Recep kardesimiz de milli egitimle ilgili olarak benden Horasan’la ilgili taleplerde bulundu. Biz zaten bunlarin büyük kismini yatirim programimiza almistik. Burada bir kez daha zikredeyim. Mümtaz Turhan Ilkokulu’nun ana binasi depremden dolayi yeniden yapilmak üzere yikilmisti. Onu yatirim programimiza aldik insallah. Ikincisi Serefiye Mahallemizde bulunan 16 derslikli Kurtulus Ilk ve Ortaokulu. Onu da insallah yatirim programimiza aldik. O da hayirli olsun. Üçüncüsü yine bu da planlamalarimizda vardi, açiklamak bugüne kismetmis. Inkilap Ilkokuluna ek olarak 12 derslikli bir bina var Kazim Karabekir Mahallesi’nde. Onu da insallah yatirim programimiza aldik. O da hayirli olsun diyelim. Bir de yine baskanimizin verdigi notlardan ilçemiz Inönü Mahallesi’nde dört derslikli bir ilkokula ihtiyaç var. Onu da insallah yatirim programimiza koyacagiz. Böylece Horasan’a insallah egitim ögretim altyapisindaki bütün eksikleri gidermis oluruz. Hayirli ugurlu olsun. Recep baskanimizin yaninda ikinci bir destekçisi, en önemli desteklerinden bir tanesi büyüksehir belediye baskani olacak. Dolayisiyla Recep baskana vereceginiz oylar kadar Mehmet Sekmen baskana vereceginiz oylar da önemli. Biz sizden iki oyunuza talibiz; bir tanesini Recep Baskan’a, bir tanesi Sekmen baskana” diye konustu.



Pasinler SKM’de vatandaslara hitap etti

Bakan Tekin, daha sonra Pasinler ilçesine geçti. Belediye Baskan adayi Ünsal Sertoglu ile birlikte SKM binasina geçen Bakan Tekin, burada vatandaslarla bir araya geldi. Vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilanan Bakan Tekin, “Pasinler’e yakisir bir biçimde seçimleri neticelendirecegiz insallah. Kiymetli hemsehrilerim, sunun altini çizmemiz lazim. Türkiye gerçekten zor günlerden geçiyor. Bunlari her gün televizyonlarda, haber programlarinda, adaylarla ilgili tartismalarda görüyorsunuz. Adaylar çikiyorlar paralar dagitiyorlar. Paralar dolu. Kaynagini kimse sormuyor. Nereden geliyor bunlar? Hepsi bu ülkenin kaynaklari arkadaslar. Yani sizin bizim ödediginiz vergilerle, sizin bizim gelirimizden yapilan kesintilerle elde edilen paralar. Birileri bu paralari perisan ediyor, kendi aralarinda dagitiyorlar. Rant bölüsümünün içerisine girmisler. Ellerinde ne tür güçler varsa kullanarak Türkiye’de Cumhur Ittifaki ve Sayin Cumhurbaskanimizi zayiflatmaya çalisiyorlar. Bakin ben il il dolasiyorum. Yani yaklasik iki aydir sahadayim. Gittigim her yerde yerli ve milli olmayan unsurlar bir araya gelmisler, baska partilerde birlesmisler. Baska kimlikler altinda bir araya gelmisler” dedi.

Bakan Tekin ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrildi.
Kaynak: İHA