Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Nevsehirlilerin Dört Gözle Bekledigi Çevreyolu Için Çalismalara Basliyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "Nevsehirlilerin dört gözle bekledigi Nevsehir Çevreyolu için de çalismalara basliyoruz" dedi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Nevsehirlilerin Dört Gözle Bekledigi Çevreyolu Için Çalismalara Basliyoruz'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Nevsehir’e geldi. Ilk olarak Nevsehir Valiligini ziyaret eden Bakan Uraloglu, Nevsehir Valisi Ali Fidan’dan sehir hakkinda bilgi aldi. Daha sonra AK Parti Il Baskanligini ziyaret eden Bakan Uraloglu, burada yaptigi açiklamada Bakanliginin Nevsehir yatirimlarini anlatarak, "2002 yilindan bu yana Nevsehir’in ulasim ve iletisim altyapisi için 12 milyar lira yatirim gerçeklestirdik. 2002 yilinda 87 kilometre olan bölünmüs yol uzunlugunu 307 kilometreye yükselttik. Nevsehir’in bitümlü sicak karisim kaplamali yolu yoktu, 287 km BSK’li yol yaptik. 349 Km tek yol iyilestirmesi yaptik. Yine Ankara-Nevsehir Otoyolu’nu bitirdik. 1,1 kilometre uzunlugunda 24 köprüsü vardi 48 köprüye yükselttik. Nevsehir-Aksaray Yolu, BSK Hizlandirilacak. Nevsehir-Ürgüp- Ürgüp-Bogazköprü Yolu, 103 Evler Köprülü Kavsagi ve Tarihi Avanos Köprüsü’nün restorasyonu gibi 4 önemli karayolu projesine de devam ediyoruz” dedi.



"Nevsehirlilerin dört gözle bekledigi Nevsehir Çevreyolu içinde çalismalara basliyoruz"

Bakan Uraloglu, "Nevsehirlilerin dört gözle bekledigi Nevsehir Çevreyolu içinde çalismalara basliyoruz. 16,7 km uzunlugundaki projemizde 6 farkli seviyeli kavsak; 2 üstgeçit ve 5 altgeçit bulunuyor. Geçtigimiz yil Kapadokya Havalimanimizdan 12 bin 781 uçusla 561 bin 663 yolcu seyahat etti. Bu veriler, Nevsehir Kapadokya Havalimani’nin 2022 yilina kiyasla yüzde 30.6’lik bir artis gösterdigini ortaya koyuyor. Havayolu ulasimina yönelik artan yolcu talebinin giderek hiz kazanmasi nedeni ile Kapadokya Havalimani terminal binasini da yenileyecegiz. Projesi tamam, ihalesini nisan ayinda gerçeklestirmeyi planliyoruz. Nevsehir’in fiber optik kablo uzunlugunu 771 kilometreden 2 bin 689 kilometreye çikardik. Hizli internet kullanicisi adeta yok iken, bugün 319 bin üstünde hizli internet abonesi bulunuyor” dedi.



Avanos Tas Köprüsü insaatinda inceleme

Ardindan Avanos ilçesine geçerek restorasyonu yapilan tarihi Avanos Tas köprüsü insaatinda da incelemelerde bulunuz Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, ilçeyi birbirine baglayan tas köprü insaatinin bu yil sonuna kadar tamamlanacagini söyledi.

Kaynak: İHA