AK Parti Milletvekili Ölmeztoprak Ilçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, ziyaret ettigi Battalgazi, Yesilyurt ve Kuluncak ilçelerinde vatandaslarla bir araya geldi. Ziyaretlerde konusan Ölmeztoprak, Malatya’nin yeniden imar ve ihyasi için çalismalarin araliksiz sürdügünü belirterek, Cumhur Ittifaki olarak sahada olduklarini söyledi.

AK Parti Milletvekili Ölmeztoprak Ilçe Ziyaretlerini Sürdürüyor
Ilçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak Battalgazi, Yesilyurt ve Kuluncak ilçelerinde vatandaslarla bir araya geldi.

Ziyaretlerde vatandaslarin yogun ilgisi karsilasan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’nin yeniden imar ve ihyasi için çalismalarin araliksiz sürdügünü belirterek, çalismalarin bütüncül bir sekilde ele alindigini kaydetti.

“Cumhur Ittifaki olarak hepimiz sahadayiz”

Depremlerde büyük hasar gören Malatya’nin biran önce ayaga kaldirilmasi çerçevesinde Cumhur Ittifaki’nin depremin ilk anindan itibaren sahada oldugunu aktaran Ölmeztoprak, kalici konut ile yeni çarsi projesinde çalismalarinin da hiz kesmeden sürdürüldügünü ifade etti.

“Yerinde dönüsüme 32 bin 583 basvuru”

Kalici konutlarla ilgili bilgiler paylasan Milletvekili Ölmeztoprak, ” Subat ayi içerisinde 6 bin 181 konutumuzun Mart ayinda 1700 konutumuzun kuralarini çektik, depremzede kardeslerimize teslim ettik. 48 bin 837 konutumuzun daha yapimi devam ediyor. En kisa sürede teslim edecegiz. Yerinde dönüsüm çalismalarimizda sürüyor. Yerinde dönüsüme 32 bin 583 vatandasimiz basvuru yapti. Malatya’mizin altyapisini imar ve insa için Iller Bankamiz araciligiyla hibe destegi sagliyoruz. Insallah Malatya’mizi afetten zarar gören tüm sehirlerimizi alt ve üstyapisiyla imar edecek, eski güzel günlerine kavusturacagiz” ifadelerini kullandi.

“Kuluncak’ta 86 konut teslim edildi”

Kuluncak Bahçelievler Mahallesi’nde 307 milyon 320 bin TL ihale bedeli ile yapimina baslanilan 165 adet konut ile 1 adet 2 dükkanli ticaret merkezi insaati ve çevre düzenlemesi projesinde bu güne kadar 1 kez kura çekilmis olup 86 konutun hak sahiplerine teslim edildigini aktaran AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da 1 yil içinde 776 adet yatirim projesinin hayata geçirildigini kaydetti.

Kent genelinde egitimden sagliga, spora, kültüre varincaya kadar her alanda yatirimlarin sürdügünü belirten Milletvekili Ölmeztoprak, depremin tüm izlerini tamamen silme konusunda azim ve kararli olduklarini da aktararak, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, emegi geçen herkese tesekkürlerini sunduklarini söyledi.

Kaynak: İHA