TBMM Baskani Numan Kurtulmus Iftarda Darülaceze'de Yaslilarla Bir Araya Geldi

Darülaceze’de düzenlenen iftar programinda huzur evi sakinleri ile bir araya gelen

TBMM Baskani Numan Kurtulmus Iftarda Darülaceze'de Yaslilarla Bir Araya Geldi
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, "Her sofrada Gazzeli kardeslerimizi hatirliyor, onlar için dua ediyoruz. Onlari insanlik tarihinin görmedigi bir vahsetle öldüren Israil’in Siyonist rejiminin durdurulmasi için dua ediyoruz. Gazze tüm insanligin ortak sorumlulugudur” dedi.

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Darülaceze’de düzenlenen iftar programinda Darülaceze sakinleri, gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi. Kurtulmus’un yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas da katildi.

Programda Darülaceze sakinleriyle yakindan ilgilenen Kurtulmus tek tek sohbet etti.

Yaslilara hürmet etmenin toplumsal yapimizin en temel unsurlarindan biri oldugunu belirten Kurtulmus, “Hepimiz içinde bulundugumuz müessesenin önemini biliyoruz. Darülaceze ecdadimizdan kalan en önemli kurumlarimizdan biridir. Çünkü toplumsal hayatin devamliligi bakimindan, insanlara yasliliklarindan hürmet, ikram göstermek bizim toplumsal yapimizin en temel unsurlarindan birisidir. Esas itibariyle baktigimizda Osmanli döneminden bize kalan 2 önemli kurum vardir. Bunlardan biri Darülaceze bir digeri ise Darüleytam dedigimiz, yetimlerle ilgili müesseselerdir. Yetimlerin basinin oksamak, yetimlere yardim etmek, sevgi ve sefkat göstermek aslinda toplumun gelecegine yapilan bir yatirimdir. Darülaceze, yasli ve bakima muhtaç kisilere karsi toplumun ödevini hatirlatmak açisindan örnek olsun diye kurulmus bir kurumdur. Dünyada nüfus yaslaniyor, Türkiye’de de nüfus yaslaniyor. Bununla birlikte post-modern dünyada yaslilar bu kalabalik hayatin içinde yalniz kaliyorlar. Bizim toplumsal dokumuzda gencin yaslinin, annenin, babanin, dedelerin büyüklerin bir sekilde birbirinden ayri noktalarda durmasi yoktur. Evet, eskiye nazaran o eski geleneksel genis aileyi belki kaybettik ama hala toplumun belli zamanlarda aile degerlerinin ve genis ailenin fertlerini hatirladigi ve onlara sefkatle yaklastigi bir gelenegi sürdürüyoruz” seklinde konustu.



“Gazze tüm insanligin ortak sorumlulugudur”

Gazze’de yasanan zulmün bir an önce son bulmasi için gereken adimlarin atilmasini ümit ettiklerini ve Türkiye ve dünyanin gelecegi için Türkiye’nin istikrarinin önem arz ettigini dile getiren Kurtulmus, “Bu ramazan ayinda biz bolluk bereket içerisinde sofralarimizda bulunup iftarimizi açiyor dualarimizi yapiyoruz. Lokmalarimizi yemeye basladigimizda bogazimiza tikaniyor. Çünkü bizim kadar sansli olmayan, dünyanin dört bir tarafinda milyonlarca Müslüman oldugunu hatirliyoruz. Kiminin iftar sofrasinda orucunu açacak kadar yiyeceginin olmadigini, bir lokma ekmeginin bir bardak temiz suyunun olmadigini biliyoruz. Hemen yani basimizda Filistin’de Gazze’de bizimle ayni saatlerde oruçlarini açan Gazzeli Müslümanlarin böylesine bir sofraya sahip olmadigini biliyoruz. Her sofrada Gazzeli kardeslerimizi hatirliyor, onlar için dua ediyoruz. Onlari insanlik tarihinin görmedigi bir vahsetle öldüren Israil’in Siyonist rejiminin durdurulmasi için dua ediyoruz. Ümit ederiz ki yeryüzünü kana bulayan bu çetenin insanlik tarihinin görmüs oldugu en büyük soykirimi gerçeklestiren bu yapinin bir an önce durdurulmasi ve ortaya koymus oldugu bu zararlarin da giderilmesi gerekir. Önce acilen ateskes ve buna es zamanli olarak da insani yardimlarin Gazze’ye ulastirilmasi sadece bizim degil tüm insanligin ortak sorumlulugudur. Bunun için Türkiye olarak ilk andan itibaren bu savasin bir an önce durdurulabilmesi için gayret sarf ediyoruz. Türkiye’nin sadece 85 milyondan ibaret olmadigini, Türkiye’nin sadece 780 bin kilometre kareden ibaret olmadigini hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin tüm dünyada hakki adaleti, insanligi, vicdani ve insafi canli tutmak gibi bir ödevi oldugunun farkindayiz. Bunun için Türkiye’nin daha güçlü olmasi, daha muktedir olmasi, daha istikrarli bir sekilde yoluna devam etmesi Türkiye’nin ve dünyanin gelecegi için sarttir” ifadelerini kullandi.

Konusmasinin ardindan TBMM Baskani Numan Kurtulmus ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’a, Darülaceze Baskani Hamza Cebeci tarafindan hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA