Selahattin Metin Açiklamasi 'Bünyan'a Yapacagimiz Yatirimlarla Istihdam Sorununu Çözecegiz'

Cumhur Ittifaki Bünyan Belediye Baskan Adayi Selahattin Metin, Bünyan’da yapacaklari yatirimlarla istihdam sorununu çözeceklerini söyledi.

Selahattin Metin Açiklamasi 'Bünyan'a Yapacagimiz Yatirimlarla Istihdam Sorununu Çözecegiz'
Cumhur Ittifaki Bünyan Belediye Baskani Selahattin Metin, Bünyan’da en büyük problemin istihdam alaninda oldugunu söyledi.

Istihdam problemini çözerek, Bünyan’in göç vermesini önlemeleri gerektigini söyleyen Metin, “Bünyan’da köklü sikintilari tespitimiz oldu. Bunlarin üzerine gitmeye karar verdik. Bünyan’in en büyük problemi istihdam problemi. Bünyan’dan Kayseri’ye ciddi anlamda göç oluyor. Bu istihdami önlememiz lazim. Orada gençlerimize, çocuklarimiza is alani açmamiz lazim. Ayrica sosyal faaliyetler alaninda Bünyan çok kisitli. Hayalimdeki Bünyan tamamen istihdami çözülmüs, bir turizm merkezi haline gelmis her tarafi isil, isil ve piril piril bir Bünyan. Insallah Allah nasip ederse, 5 yillik görevimizin sonunda böyle bir Bünyan’i birakacagimiza inaniyorum. Çok hazirlikli bir sekilde geliyoruz. Allah izin verirse isçi arayan bir Bünyan olusturacagiz. Tamaminin alt yapi çalismalarini yapiyoruz ve haziriz” ifadelerini kullandi.

"Üst seviyede olan istihdam problemini çözecegiz"

Bünyan’a yapacaklari yatirimlarla istihdam sorununu çözeceklerini dile getiren Metin, “Bünyan’da ikamet eden bir vatandasimiz, Kayseri’de çalisiyorsa Bünyan’dan Kayseri’ye gidisi ve aksamda evine dönüsü yaklasik olarak 3 buçuk saat sürüyor. Tabi böyle olunca insanlar Bünyan’dan buraya göç veriyorlar. Sag olsunlar bu süreçte ulasimla ilgili gerek Baki Ersoy Milletvekilimizin gerek Büyüksehir Belediye Baskanimizin yardimlariyla ulasimda biraz rahatlama sagladik. Ayni zamanda da Bünyan’da istihdam problemi üst seviyede. Biz Bünyan’a yapacagimiz yatirimlarla istihdam sorununu çözecegiz. Ayni zamanda Bünyan’da çok güzel dogal güzellikler var. O Kayabasi Bölgesi’ni tamamen turizme açacagiz. Bünyan Allah izin verirse birkaç yil içerisinde turizmin merkezi olacak. Turizm cenneti olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA