Milli Savunma Bakani Güler Açiklamasi 'Türkiye, Dünyada Etkin Ve Saygin Bir Ülke Konumundadir'

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Kirikkale’de sehit yakinlari ve gaziler için düzenlenen iftar programinda yaptigi açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye’nin köklü tarihi, stratejik cografyasi, güçlü ordusu, uluslararasi güvenlik mimarisinde kritik görevler üstlendigini belirterek, her alanda hayata geçirilen birbirinden kritik projeler ile dünyada etkin ve saygin bir ülke konumunda oldugunu söyledi.

Milli Savunma Bakani Güler Açiklamasi 'Türkiye, Dünyada Etkin Ve Saygin Bir Ülke Konumundadir'
Milli Savunma Bakani Yasar Güler, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu ile katildigi Kirikkale’deki, Mühimmat Komutanligi’nda sehit yakinlari ve gaziler için düzenlenen iftar programinda konustu.

Güler, Kirikkale’nin pek çok sehri birbirine baglayan kritik bir kavsak oldugunu belirterek, "Tarim ülkemize sagladigi katma degeri yüksek ürünler ile Anadolu’nun kalbinde yer alan essiz bir mücevher gibidir" ifadesini kullandi.

Kirikkale’nin refah seviyesini daha da artmasi için devletin her alanda büyük ve önemli yatirimlari hayata geçirdigini vurgulayan Bakan Güler, sehrin özellikle ulastirma alanindaki önemine binaen kara yolu aginin son 20 yilda katbekat gelistigini ifade etti.

Bakan Güler, Ankara-Sivas hizli tren hattinin duraklarindan biri olan Kirikkale’nin öneminin daha da arttigini, yapilan büyük yatirimlari sürdürmek ve sehri daha ileriye tasimak için çalismalari artan bir ivmeyle devam ettigini aktardi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye’nin köklü tarihi, stratejik cografyasi, güçlü ordusu, uluslararasi güvenlik mimarisinde kritik görevler üstlendiginin altini çizen Bakan Güler, her alanda hayata geçirilen birbirinden kritik projeler ile dünyada etkin ve saygin bir ülke konumunda oldugunu vurguladi.

"Ülkemizin su ana kadar elde ettigi basarilarin korunmasi ve daha yüksek seviyelere çikarilmasi temel önceligimizdir" diyen Bakan Güler, "Cumhuriyetimizin ikinci asrina basladigimiz bu tarihi süreçte, ’Türkiye Yüzyili’ vizyonuyla, ülkemizi daha güçlü ve aydinlik yarinlara ulastirma hedefiyle, var gücümüzle çalisiyoruz" dedi.

Bakan Güler, "Bu kutlu yolculukta hedefimiz; güzel Kirikkale’mizin daha fazla geliserek bir cazibe merkezi haline getirilmesi ve Kirikkaleli hemsehrilerimin refah seviyesinin yükseltilmesidir. Desteklerinizle, hükûmetimiz ve mahalli idarelerimiz, hep birlikte el ele vererek ’durmaksizin hizmet’ anlayisi ile daha gelismis bir Kirikkale için gayret göstermeye devam edecegiz" diye konustu.



"Bu topraklari bizlere ’vatan’ kilmistir"

Türk edebiyat tarihi ve dil arastirmacisi sair Orhan Saik Gökyay’in sözlerini hatirlatan Bakan Güler, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Ülkemizin bugünkü güçlü, istikrarli, güvenli ve huzurlu ortama sahip olmasinda elbette en büyük pay, kahraman sehit ve gazilerimize aittir. Orhan Saik Gökyay’in ifade ettigi gibi ’Vatan topraginin kara bagrinda sira daglar gibi yatan’ aziz sehitlerimiz ile gazilerimizin ortaya koydugu emsalsiz fedakârliklar ve kahramanliklar, bu topraklari bizlere vatan kilmistir. ’Vatan sana canim feda!’ düsturunu benimseyen sehit ve gazilerimiz; sanli tarihimizin, vatan, millet ve bayrak sevgimizin ölümsüz abideleri; Türk kahramanliginin ve fedakârliginin gurur timsali; mazisi san ve serefle dolu Türk ordusunun ilham kaynagidir. Aziz sehitlerimizin bizlere emaneti olan siz degerli aileleri ise, basimizin tacidir."

Sehit yakinlari, gaziler ve gazi ailelerinin hayatini kolaylastirmak ve yasam standartlarini yükseltmek için tüm kurumlarla birlikte yogun bir sekilde gayret içerisinde olduklarina vurgu yapan Bakan Güler, "Sizlerin metaneti ve vakur tavri, düsmanlarimiza korku verdigi gibi tarih boyunca nice badireler atlatmis asil Türk milletinin dik durusunun da en açik göstergesidir. Çok iyi biliyoruz ki sizlerin hakkini, hiçbir zaman ödeyemeyiz" seklinde ifade etti.

Milli Savunma Bakanligi ve Türk Silahli Kuvvetleri olarak her zaman vefa ve minnet duygulariyla her zaman sehit yakinlari ve gazilerin yaninda olacaklarini ifade eden Bakan Güler, Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerini ve komutanlarini saygiyla andigini sözlerine ekledi.

Iftar programina; Vali Mehmet Makas, Garnizon ve Mühimmat Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, Belediye Baskani Mehmet Saygili, AK Parti Kirikkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Yahsihan Kaymakami Ender Faruk Uzunoglu, Il Baskani Engin Pehlivanli ve Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan katildi.

Kaynak: İHA