IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Roman Kardeslerimiz Tarihimizin Vazgeçilmez Bir Parçasi Olmustur'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Içisleri Bakanliginin Sisli’de düzenledigi ‘Roman Vatandaslarimizla Iftar Bulusmasi’ programina katildi. Kurum, "Roman kardeslerimiz tarihimizde her zaman adindan, kendisinden sevgiyle, övgüyle söz ettirmis ve tarihimizin vazgeçilmez bir parçasi olmustur. Bu topraklarin mayasi, harci olmustur. Öyle ki Istanbul Fatih’i Sultan Mehmet’in fermaniyla Romanlarin huzurlu ve mutlu bir sekilde yasamasi güvence altina alinmistir” dedi.

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Roman Kardeslerimiz Tarihimizin Vazgeçilmez Bir Parçasi Olmustur'
Cumhur Ittifaki Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Içisleri Bakanliginin Sisli’de bir otelde düzenledigi ‘Roman Vatandaslarimizla Iftar Bulusmasi’ programina katildi.

Programa Murat Kurum’un yani sira Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kaya, Sisli Belediye Baskan Adayi Gökhan Yüksel, Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, Sanatçi Orhan Gencebay, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida roman vatandas katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, açilan iftarin ardindan protokol konusmalariyla devam etti. Silivri Belediyesi Roman Gençlik Orkestrasi ise programda dinleti yapti. Konusmasi için kürsüye çikan Murat Kurum’a, seçim kampanyasina özel yazdigi ‘Sadece Istanbul’ isimli sarkisiyla Orhan Gencebay da eslik edip tempo tuttu. Programda ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla hatira fotografi da çektirdi.

“Roman kardeslerimiz tarihimizin vazgeçilmez bir parçasi olmustur”

Romanlarla iftar programinda bir arada olmaktan memnuniyet duydugunu ifade eden Kurum, "Anadolu, her dalinda ayri bir çiçegin açtigi büyük bir çinardir. Biz bu aziz çinarin bir parçasi olarak binlerce yildir birbirimize gönlümüzü açtik, birbirimizi gönül dünyamizda agirladik. Bin yillar boyunca bu topraklarda kardes, akraba, dost, yaren olduk. Roman kardeslerimiz tarihimizde her zaman adindan, kendisinden sevgiyle, övgüyle söz ettirmis ve tarihimizin vazgeçilmez bir parçasi olmustur. Bu topraklarin mayasi, harci olmustur. Öyle ki Istanbul Fatih’i Sultan Mehmet’in fermaniyla Romanlarin huzurlu ve mutlu bir sekilde yasamasi güvence altina alinmistir. Biz o günden bugüne bu topraklarda etle tirnak gibi yasadigimiz siz Roman kardeslerimizi Allah için çok seviyoruz, bu ülkenin en güzel rengi oldugunuz için çok seviyoruz. Nesenizle, sevginizle, tipki bugün oldugu gibi salonlara sigmayan su coskunuzla hep yanimizda oldunuz. Bizi asla yalniz birakmadiniz. Omuz omuza vererek nice badirelerin, nice zorluklarin üstesinden geldik. Hiç süphesiz Türkiye’nin bugünlere gelmesinde sizlerin çok ama çok büyük emegi var. Demokrasimizin ve sosyal devlet kimliginin güçlenmesinde sizlerin çok büyük katkisi var” dedi.



“Hayallerimizi gerçeklestirecegimiz o kutlu güne çok az kaldi”

“Biz her zaman Roman kardeslerimizim yaninda ve gönlünde olduk” diyen Murat Kurum sunlari kaydetti:

“Yüreginizdeki o buruk gülümsemenin, dertlerinizin, sorunlarinizin farkindayiz. Istanbul’da sizlere kirgin baharlar yasatildigini biliyorum. Hepimiz bu aziz sehirde yasadigimiz eziyetten çok muzdaribiz ama Romanlarin söyledigi gibi, ‘Yol, hedefin bir parçasidir.’ Bugün biz artik hedefimize, hayallerimize giden bir yoldayiz. Hayallerimizi gerçeklestirecegimiz o kutlu güne çok az kaldi. Biz biliyoruz ki, ancak samimi hayaller muradina kavusur. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endisesi kalmayacak, bütün yuvalarimiz güvenli hale gelecek. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çikacak. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarinin huzur ve güvenle doldugu, gençlerin gelecege umutla baktigi, kimsenin kendini yalniz hissetmedigi bir Istanbul. Biz Istanbul’umuzu, Roman kardeslerimizi asla ve asla kendi kaderine terk etmeyecegiz. Milletimizin her aninda hep yaninda olacagiz. Bu söz, onlarin verip de tutmadiklari sözlere benzemez.”

"100 bin konutu, metro hatlarini, megabüsleri, Hizray’i unuttular”

Mevcut IBB yönetiminin verdigi sözleri yerine getirmedigini vurgulayan Kurum, “Istanbul is bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. Çünkü geride biraktigimiz 5 yilda Istanbul, liyakatsizligin, beceriksizligin kurbani oldu. Bu sehri depreme hazirlayacagiz dediler, tek bir çivi çakmadilar. Reklama, algiya ayirdiklari bütçeyi depreme ayirmadilar. Ulasim sorununu çözecegiz dediler, tam bir çileye dönüstürdüler. Bu aziz milletin kaynaklarini kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler! Istanbul’un kaynaklarini, yetimin hakkidir demeden kendi ikballeri için dagittilar. Üstelik bunu da yüzleri kizarmadan savundular. Israfi bitirdik dediler, en büyük israfi yaptilar. Istanbullu hemserilerimizi ötekilestirdiler. Kadinlarimiz arasinda bile ev hanimi ve çalisan kadinlar diye ayrimcilik yaptilar. Binlerce kadin emekçimizin ekmegiyle oynadilar, islerine son verdiler. Verdikleri sözleri yerine getirmediler. 100 bin konutu, metro hatlarini, megabüsleri, Hizray’i unuttular. Bu millete yalan söylediler. Bu milleti kandirdilar, aldattilar. Biz onlarin savurdugu paralari, Istanbul’un projelerinde kullanacagiz. Onlarin siyasi kariyeri için ayirdiklari kaynaklari biz Istanbul’a, Roman kardeslerimize harcayacagiz. Istanbul’un hakkini, Istanbul’a teslim edecegiz. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yillarinin hesabini sandikta soracak. Sandik milletin mahkemesidir. Sandik günü hesap günüdür. Iste o gün, 31 Mart’ta sandik gelecek, hep birlikte hesap kesilecegiz” seklinde elestiri yapti.

“Bu is bilmez yönetim bir de kalkmis bizim projelerimizi elestiriyor”

Mevcut IBB yönetiminin elestirilerine tepki gösteren Kurum, “Bu is bilmez yönetim tek bir eser üretmedigi gibi bir de kalkmis bizim projelerimizi elestiriyor. Sen, Istanbul’u kara kisa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken, biz Istanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayi vatandaslarimiza teslim ediyorduk. Sen, IBB bütçesi ile seçim kampanyasi yaparken, biz Elazig’in, Malatya’nin sokaklarinda afetzedelerimizin elinden tutuyorduk. Sen, kendi genel baskanini devirmek için gizli gizli toplantilar yaparken, biz Istanbul’da 365 milyar liralik yatirim yapiyorduk. Sen, cumhurbaskani yardimcisi adayi olup Istanbul’u kaderine terk ederken, biz deprem bölgesinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atiyorduk. Buradan Istanbul’umuzun güzel insanlarina sesleniyorum. 31 Mart’ta gelin, Gerçek Belediyecilikten yana olun. 31 Mart’ta gelin, Istanbul’un geleceginden yana olun. 31 Mart’ta gelin, saglam Istanbul’dan yana olun. Her oy bir tohumdur. Hizmet görürse yeserir, emek verilirse fidan olur, karsilik bulursa orman olur” ifadelerine yer verdi.

“Devletimiz Roman kardeslerimizin sorunlarina da büyük bir hassasiyetle yaklasiyor”

Programda konusan Içisleri Bakani Yerlikaya ise, “Geçmiste ayrimciliklar yüzünden Roman kardeslerimim ne tür acilar çektigini biliyoruz. Onlarin sorunlarini çözmek bizim görevimiz. Devletimiz bütün vatandaslarimiza oldugu gibi Roman kardeslerimizin sorunlarina da büyük bir hassasiyetle yaklasiyor, sosyal politikalar gelistiriyor. 22 yildir Sayin Cumhurbaskani’mizin liderliginde 85 milyon vatandasimiza hizmet ediyoruz. Roman kardeslerimize yönelik geçmiste yapilan yanlisliklari ortadan kaldirmakla kalmadik 2009 yilinda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in baskanliginda Roman açilimi baslattik. Roman vatandaslara yönelik strateji belgesi ve birinci eylem plani Nisan 2016’da yayinlandi. Ikinci asama eylem plani ise Aralik 2019’da yürürlüge girdi. Türkiye ilk defa Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nde roman merkezi kuruldu. Kentsel dönüsüm kapsaminda Roman kardeslerimizin yasadigi yerleri onlarin kültürüne göre insa edelim istedik. Roman kardeslerimiz basta müzik olmak üzere Allah’in bir lütfu olarak sanatin her dalina dogustan yetenekliler. Biz de bu yeteneklerinin daha da gelismesi için mesleki egitim görebilecekleri okullar açtik” dedi.

Kaynak: İHA