Edremit'in GES Imzalari Atildi

Van’in Edremit Belediyesince yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek amaciyla baslatilan ‘Günes Enerji Santrali’ projesinin hayata geçirilmesi için imzalar atildi.

Edremit'in GES Imzalari Atildi
Edremit Belediye Baskani Ismail Say’in projeleri arasinda yer alan günes enerji santrali (GES) için geri sayim basladi.

Edremit’in daha saglikli ve yasanabilir bir kent olmasi için yatirimlarini araliksiz sürdüren Edremit Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklari alanindaki çalismalarina ekledigi günes enerjisi üretimi hayata geçiyor. Eski Cami Mahallesi’nde 2.5 mw gücünde günes enerji santrali kurma izinlerini alan Edremit Belediyesi, kendi enerjisini üretecek. 90 dönümlük arazinin 39 dönümü üzerine yaklasik 6 bin adet panel kurulacak. 2021 yilinin Eylül ayinda resmi süreçleri baslatilan projenin ilk olarak VEDAS’ta düzenlenen protokol ile imzalari atilirken, bugün de Iller Bankasi ile Edremit Belediyesi arasinda Sürdürülebilir Sehirler Projesi 2 - Ek Finansmani kapsaminda imzalar atildi. Imzalar, Iller Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Vekili Muhammed Ferit Yüksel, Daire Baskani Sevket Altug Tasdemir ve Edremit Belediye Baskani Ismail Say tarafindan alt kredi anlasmasi imzalanmis bulunmaktadir.

“Kendi kendini amorti edecek”

Imza sonrasi hayirli olsun dileklerinde bulunan ve günes enerji santrali (GES) ile ilgili müjdeyi duyuran Baskan Ismail Say, santralin kurulum çalismalarina kisa sürede baslayarak faaliyete geçirmek istediklerini belirtti.

Edremit Belediyesine gelir saglayici çalismalar yaptiklarini ifade eden Baskan Say, ihtiyaçlarinin 8 kati bir enerjinin üretilecegini kaydetti.

Ciddi bir tasarrufun elde edilecegini vurgulayan Baskan Say, yillik ortalama 13 bin 370 agacin karbondioksit emilimine denk gelen 3 milyon 110 bin 280 kilogram karbondioksit saliminin da önlenmis olacagini söyledi.

Projenin Van’a ve Edremit’e hayirli olmasini dileyen Baskan Say, vakit kaybetmeden kurulum çalismalarinin da start alacagini sözlerine ekledi. Baskan Say; “Ilçemize kazandirdigimiz Günes Enerji Santralimiz ilçemize enerji saglamakla birlikte dogaya da önemli ölçüde katki sunacaktir. Maddi olarak da ele aldigimiz vakit buradaki çalisma çok degerli ve çok kiymetli. Ilçemizin yasam standartlarinin arttirilmasi konusunda maddi olarak da büyük imkanlar doguracaktir. Belediye bütçesinden hiçbir meblagin harcanmayacagi gibi milli ekonomiye katki saglayacak olan tesisimiz kendi kendisini amorti edecek. Ilçemize ilimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA