Akdagmadeni Doga Turizminin Merkezi Olacak

Akdagmadeni Belediyesi tarafindan doga turizmini gelistirecek, ilçeyi doga turizminin merkezi haline geçirecek olan Ak Çam Konaklamali Orman Parki Alani’nin ihalesi yapilarak belediyeye tahsisi gerçeklestirildi.

Akdagmadeni Doga Turizminin Merkezi Olacak
Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, 2021 yilinin son çeyreginde ’’Akdagmadeni’nde neden olmasin?’’ hedefiyle baslattiklari Yozgat Turizminin gelismesine katki sunacak, planlanan birçok yatirima yön verecek ve olusturacagi alt sektörler ile ilçemizde kirsal kalkinmanin temellerini atacak EKO turizm çalismalarinda önemli bir mesafe kat ederek sonuca dogru yaklastiklarini söyledi.

’Ak Çam Konaklamali Orman Parki’nin insasinin yapilacagi Keçi Kalesi - Su Olugu bölgesinde yaklasik 500 dönüm orman alaninin tahsis ihalesi yapilarak isletme hakkinin Akdagmadeni Belediyesine verildigini vurgulayan Yalçin, ‘’Uzun yillardir ilmek ilmek islenen projenin en önemli ayagi olan orman alaninin tahsisi bugün yapilan ihale sonucunda Akdagmadeni Belediyesi’ne geçti. Bünyesinde konaklama alanlari, restoran, kamp karavan alanlari, karanlik gökyüzü izleme parki, etkinlik alanlari, yürüyüs rotalari, kis ve yaz gerçeklestirecek olan doga sporlari tesisleri ve insanlarin dogayla bütünlesecegi birçok aktivitenin bulunacagi projemizin insa edilecegi alanin isletme hakkini çok sükür bugün itibariyle belediyemize almis bulunmaktayiz. Göreve geldigimiz günden itibaren laf degil icraatlarimizla ilçemize deger kattik. Bundan sonraki süreçte de temellerini saglam bir sekilde olusturdugumuz projelerimiz bir bir gerçeklestirip ilçemizi farkli bir seviyeye çikarak, Akdagmadeni’ni doga turizmi merkezi haline getirecegiz. Bu tarihi ve önemli adimin ilçemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum ‘’ dedi.

Kaynak: İHA